Taekwando Türkiye İkincisi Taşköprü’Den

Taekwando Türkiye İkincisi Taşköprü’Den

Türkiye Taekwando Federasyonu tarafından Tekirdağ’da düzenlenen Minikler Türkiye Taekwando Şampiyona’sında Taşköprü Liderspor Kulübü Taekwando Takımı Türkiye ikincisi çıkarttı.

8 sporcu ile şampiyonaya katılan Liderspor Kulübü’nü temsilen 33 kg bayanlarda mücadele eden sporcu Kübra Korkmazer, 120 kişinin mücadele ettiği kilosunda Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Liderspor Kulübü Taekwando Takımı Antrenörü Abdullah Kuşcu, 2005 yılında Taşköprü’de başlattıkları taekwando sporunun kısa sürede meyvelerini almaya başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

2008 yılında Kütahya’da Minikler Batı Anadolu Gruplar Şampiyonası’nda birinci çıkarttıklarını belirten Kuşcu, geçen ise Nevşehir’de yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye beşincisi çıkarttıklarını ve bu yılda Türkiye 2.’si çıkarttıklarını ve her geçen gün başarılarının arttığını ifade ederek önümüzdeki yıllardan Türk Milli Takımı’na öğrenci göndermek istediklerini dile getirdi.

Kuşçu ayrıca amaçlarının gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlardan kötü ortamlardan uzak tutmak beceri ve kabiliyetlerine göre ahlaklı bir biçimde bedensen, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine en güzel şekilde katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Kuşcu son olarak bu başarıya giden yolda kendilerine her zaman destek olan Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı’ya “Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve ilçe müdürü, Taşköprülü iş adamı ve esnaf ile velilere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile