Talas'ta Gezici Kütüphane Yaz Turunu Tamamladi

Talas'ta Gezici Kütüphane Yaz Turunu Tamamladi

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in kirsal mahallelerde yasayan çocuklara yönelik hayata geçirdigi ‘Gezici Kütüphane Okuma Senligi’ yaz dönemi sona erdi. Iki ay süren Gezici Kütüphane Okuma Senligi, 19 Agustos’ta Akçakaya Mahallesinde düzenlenen programla son buldu. Çocuklarin hem eglenip hem de ögrendigi etkinliklere 8 bin 850 çocuk katilarak bir rekora imza atildi.

22 kirsal mahallenin tamamini kapsayan etkinlik 26 Haziran’da Kuruköprü Mahallesi ile basladi.

Sali ve persembe günleri düzenlenen uygulama kapsaminda her hafta iki mahalle ziyaret edildi. Her yastan okuyucuya hitap eden organizasyonda çocuklar için de eglenceli aktiviteler gerçeklestirildi.

Kitap okuma etkinliginin yani sira geleneksel sokak oyunlarindan müzikli drama yarismalara, kukla gösterilerinden boyama etkinligine kadara çok sayida eglenceli aktivite çocuklarla bulustu. Etkinlikte ayrica çocuklara kek ve su gibi çesitli ikramliklar hediye edildi.

“Tesekkürler baskan amca”

Etkinlige katilarak egitici oyunlar ögrenirken eglenmenin de keyfini yasayan çocuklar da Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a tesekkürlerini iletti. Çok mutlu olduklarini dile getiren çocuklar, mutluluklarini “Benim için iyi bir gündü. Annem haber verince ben çok mutlu oldum. Bu kadar güzel olacagini da düsünmüyordum. Iyi ki geldiniz. Tesekkürler Baskan Amca” sözleriyle ifade etti.

Velilerden Baskan Yalçin’a tesekkür

Gezici kütüphane ve okuma senligi uygulamasindan küçükler kadar büyükler de memnun kaldi. Memnuniyetini dile getiren vatandaslar Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a tesekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile