Tanrıverdi Selendi'de Davul Zurnayla Karşılandı

Tanrıverdi Selendi'de Davul Zurnayla Karşılandı

AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ ve Recai Berber, İl Başkan Yardımcısı Zafer Ekinci, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiği Selendi'de, İlçe Başkanı Adem Tosun, Yönetim Kurulu üyeleri İlçe Belediye Başkan aday adayları ile çok sayıda partili tarafından ilçe girişinde davul zurnayla karşılandı.

İlçe Belediye Başkan aday adayları ile birlikte şehir içinde tur attıktan sonra parti teşkilat binasında coşkuyla karşılanan Tanrıverdi, kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.

İl Başkan Yardımcısı Zafer Ekinci’nin konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Recai Berber, hükümetin yaptığı icraatları anlattı

Ak Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Büyükşehir demek büyük imkân demektir, büyük imkan büyük hizmet demektir. 5 yıldır yerel yönetimler başkanı olarak çalıştığım genel başkan yardımcılığı döneminde Büyükşehir Belediye Yasası yapılması talimatını Sayın Başbakanımız bana verdi. Manisa’nın büyükşehir olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürdüm. Manisa’mızın birbirinden değerli milletvekili arkadaşlarım da 'Evet Manisa’yı büyükşehir yapmalıyız’ dediler ve buna katkı sağladılar. Büyükşehir yasası düzenlememizi gören Başbakanımız birkaç toplantı sonrasında şunu söylemiştir, ‘Hüseyin, ben senin kafanın arkasında ne yatıyor anladım. Sen Manisa’nın büyükşehir olmasını istiyorsun' dedi.

Bizlerde lafı dolandırmadan Manisa büyük bir şehir ama imkânlarından mahrum bir şehir. Hemşehrilerim daha iyi hizmet alacak, onun için istiyorum dedim. Sonunda 13 Mayıs 2011’de Manisa’ya geldi ve Manisa mitingimizde şu müjdeyi vermişti, 'Artık Manisa büyükşehir oluyor' Müjdeyi aldıktan sonra yasa çalışmalarımızı ve düzenlemeleri yaptık." Ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerinin buna isyan ettiklerini anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Ama milletimiz adına bu yasa çıktı ve arkasından yine ana muhalefet partisi durmadı ve Anayasa Mahkemesi’ne itiraz etti. Ama Anayasa Mahkemesi adil bir şekilde kararını verdi ve Büyükşehir Yasası’nı onadı. O gün itiraz edenler, bu yasa Türkiye’yi bölüyor, beldelere hizmet gitmeyecek diyenler şimdi köy köy, belde belde gezip bu yasanın faziletlerini anlatmaya çalışıyor. Bu yasayı inanarak çıkardık, bu günde inanarak bu yasanın ülkemize faydalı olduğunu söylüyoruz. O halde bu yasaya inanmayanlar mı büyükşehire seçildikleri zaman daha iyi hizmet verirler yoksa bu yasaya inananlar mı daha güzel hizmet verirler? Dolayısıyla bu yasa ülkemizin ve insanlarımızın menfaatine. Biliyorlardı ki Manisa Büyükşehir Belediyesi olduğunda CHP seçimi kazanamayacak, avucunu yalayacaktı. MHP seçimi kazanamayacak, avucunu yalayacak. Dolayısıyla birkaç ilçe alabilmek için bu yasaya karşı çıktılar. İnşallah milletimiz bu yaşananları gözden ırak etmiyordur ve sandık önüne konulduğu zaman bu yasayı ortaya koyandan, bu yasaya inananlardan yana tercihini yapacaktır. İşte o zaman, AK Parti Büyükşehir Belediyesini aldığında, Hüseyin Tarıverdi büyükşehir belediye başkanı olduğunda bu büyük imkânlar özellikle ihmale uğramış ilçelerimiz için kullanılacaktır."
Hüseyin Tanrıverdi'nin halka sırtını dönmeyeceğini anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü, Hüseyin Tanrıverdi pazarcı Mustafa’nın oğludur, küçükken Selendi’ye pazara gelirdi. Selendi’nin ekmeğinden yiyip suyundan içmiştir. Selendi’nin büyükleri bilir onun için Selendi’ye hizmet etmek boynumuzun borcudur diyerek, 5 yıl önce Selendi belediyesinde Ak Partili Başkan vardı Selendi yol, kaldırım çalışmaları, okul ve dere ıslahları ile tanıştı. Şimdi bu hizmetler yapılmamış. Belediye Başkanı 4,5 yıldır hiç bir şey yapmamış ancak son zamanlarda göz boyamak için yol çalışması yapmış onu da becerememiş bizim adayımız kazandığında ilçenin kaderi değişecek, makus tarihi değişecek çünkü belediye demek Ak Parti demektir."
Tanrıverdi, 30 Martta Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman Selendi'nin iki yönden hizmet alacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Birincisi Selendi Belediye Başkanlığı, ikincisi Büyükşehir Belediye başkanlığından hizmet alacaktır. Burada her bir köyümüzün alt yapısı, meydanlar, yollar, köprüler, göletler, Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken işler. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi aracılığıyla bu hizmetler yapılırken muhtarlarımız hizmet için İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızı sıkıştırıyor. İl Genel Meclisi Başkanını arıyorlar, buna rağmen bazı meseleler halledilmeyince bizi arıyorlardı. Şimdi durum öyle değil. Şimdi kimseyi aramaya gerek yok." Köylerin, beldelerin mahalle olduğunu anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu seçimlerde artık insanlar arasındaki eşitsizlik, sınıf farkı kalktı. Önceden özellikle köyde oturan hemşehrilerim sadece köy muhtarı için oy kullanıyorlardı. Şimdi oradaki muhtar için, Selendi ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri için, büyükşehir belediye başkanı için oy kullanacaklar. Önceden dantel takılanlar, dağdaki çoban ile benim oyum bir olur mu diyordu. Bu yasa ile dağdaki çoban ile şehirdeki entel dantel geçinenlerin oyu aynı olmuştur. Bu sınıf farkını da ortadan kaldırmaktadır onun için 30 Martta hem Selendi hem de Manisa Ak Parti Belediyeciliği'yle buluşacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile