Taramadan Geçirilen Mülteci Kadinlardan Biri Kanser Çikti

Taramadan Geçirilen Mülteci Kadinlardan Biri Kanser Çikti

Van’in Tusba Ilçe Saglik Müdürlügü Saglikli Hayat Merkezine getirilerek taramadan geçirilen 15 mülteci kadindan biri kanser çikti.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi Uygulama Ortagi Insan Kaynagini Gelistirme Vakfi Van Temsilciligi ile iletisime geçen Tusba Ilçe Saglik Müdürlügü, 15 Iran ve Afgan asilli mülteci kadini kuruma davet etti. Burada taramadan geçirilen kadinlardan birinin mamografi testi pozitif çikarak uzman doktora yönlendirildi.

Açiklamalarda bulunan Tusba Ilçe Saglik Müdiresi Dr. Semra Gümüs, her kadinin tansiyon, boy, kilo ve seker ölçümleri de yapildigini belirterek, “Basta yabanci uyruklular poliklinigi olmak üzere üreme sagligi, psikososyal danismanlik, obezite ile mücadele, fiziksel aktivite gibi ücretsiz hizmet veren birimler gezdirilerek bilgilendirmeler yapildi. Vakfin tercümani Sara Karakoyun ve vakif görevlisi Hasibe Çatikkas’in da iletisimde yardimci oldular, kendilerine tesekkür ederiz. Tusba Saglikli Hayat Merkezimiz ikamet adresine bakilmaksizin her vatandasimiza ücretsiz hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile