Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda gönüllü vatandaşlar, boyamaya, Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı'nda başladı.
Firmanın Türkiye Direktörü Petros Katsampouris, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Renk Hareketi Projesi" kapsamında bir araya gelerek, renklerin gücüyle insanların motive edileceğine gönülden inandıklarını söyledi.
Çok kültürlü şehirde var olan benzersiz renkleri, şehrin görünümüne yansıtmayı amaçladıklarını ifade eden Katsampouris, şöyle devam etti:
"Binlerce yıllık tarihi boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapan benzersiz bir şehir olan Hatay, kültürel renkliliği bir zenginlik olarak benimsemiştir. Sahip olduğu kültürel mozaik ve kültür mirası ile bir mücevher gibi değerli. Hatay'ın kültürel zenginliğini ve renklerini, Marshall ile ortaya çıkararak, renklerin hayata bakış açımızı ne kadar çok değiştirebilecek güce sahip olduğuna şahit olacağız."
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kentteki birlik ve kardeşliği, etkinlik sayesinde tüm dünyaya duyuracaklarını vurguladı.
Tarihi Antakya Evleri Renklendi
Hatay'daki tarihi Antakya evleri, bir boya firmasının yürüttüğü proje kapmasında boyandı.



















