Tarihi Seramikleri Günümüze Yansittilar

Tarihi Seramikleri Günümüze Yansittilar

Erzurum’da Müzeler Haftasi çerçevesinde “Tarih Öncesi Seramiklerin Günümüzdeki Yansimalari” sergisi açildi.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü ögretim görevlisi Doç Dr. Nevin Ayduslu tarafindan Erzurum Müzesinde seramik yerlestirme, tarih öncesi seramiklerin günümüz sanat anlayisiyla yeniden yorumlanmasini konulu resim sergisi açildi. Açilisa Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çodur, Müze Müdürü Hüsnü Genç, Doç.Dr. Nevin Ayduslu, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Sergi özenle hazirlanan bir program kapsaminda 21 ögrencinin 38 resim ve 29 seramik eserinden olusmaktadir.

Açilis konusmasi yapan Doç.Dr. Nevin Ayduslu, “Projenin baslangiç asamasinda müzede yer alan ve Anadolu’nun kültürünü yansitan tarihi seramik eserler, ögrencilere detayli olarak tanitilmistir. Bu süreçte ögrencilerin seçtikleri tarihi eserlerin resimlerini yapmalari ve eserlerin sanatsal detaylarini derinlemesine incelemeleri saglanmistir. Ögrenciler tarihi seramik eserlerden ilham alarak bu eserlerin motiflerini çagdas bir tasarim diliyle yeniden üretmislerdir. Bu süreç ögrencilerin kültürel mirasla olan baglarini güçlendirirken tarihi eserlerin modern sanatla nasil diyalog kurabilecegini göstermektedir. Enstalasyon, çagdas müze içerisinde özel düzenlemeyle dönüstürülen bir mekânda izleyiciye sunulmaktadir. Bu enstalasyon geçmis ile günümüz arasinda dinamik bir bag kurarak tarihi eserlerin kültürel önemini ve sanatsal degerini güncel bir perspektifle gözler önüne sermektedir. Izleyiciler tarihi seramiklerin formlarini ve motiflerini çagdas sanat eserlerinde yeniden kesfederken kültürel mirasin sürekliligini ve dönüsümünü deneyimlemektedir.

Doç. Dr. Nevin Ayduslu, Enstalasyon projesinin gerçeklesmesinde bize sagladigi imkanlardan dolayi Müze Müdürlügüne ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne tesekkür ederim” dedi.

Erzurum Müzesinde açilan sergiyi bir hafta boyunca sanat severler ücretsiz olarak gezebilecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile