Tas Yolu Adrenalin Tutkunlarini Bekliyor

Tas Yolu Adrenalin Tutkunlarini Bekliyor

Erzincan’da, dünyanin en zorlu yollari arasinda gösterilen ve yapimi 132 yilda tamamlanan Kemaliye-Divrigi arasindaki Tas Yolu, çok sayida tünel, viraj ve keskin uçurumlariyla hem yaya hem de araçla gezinti yapmak isteyen macera tutkunlarini cezbediyor.

Erzincan’in Kemaliye (Egin) ilçesini Iç Anadolu’ya baglamak amaciyla 1870’de insasina baslanan Tas Yolu, Karanlik Kanyon’un geçit vermeyen kayaliklarini ilkel aletlerle oyan ve adeta igneyle kuyu kazan yöre halki tarafindan 132 yillik çalisma sonucu devletin de verdigi destekle 2002’de tamamlandi. Önceleri dar oldugu için sadece yürüyerek geçilebilen Tas Yolu, zamanla araç geçisi için genisletilerek Kemaliye’yi Divrigi’ye bagladi. Her iki tarafi yer yer 400-500 metrelik sarp kayalik yamaçlardan olusan Karanlik Kanyon boyunca macera tutkunlarina nefis manzaralar sunan 7 kilometre uzunlugundaki yol, içinde barindirdigi irili ufakli 38 tünel ile çok sayida keskin viraj ve uçurumlariyla artik ulasimdan ziyade turizm amaçli kullaniliyor.

Firat Nehri kiyisinda Kemaliye’den Divrigi’ye uzanan ve daha çok araçla macera yasamak isteyenlerin tercih ettigi yol, gerek yaya gerekse araçla yapilan tehlikeli yolculuga ragmen dogal güzellikleriyle de misafirlerini büyülüyor.

Guoliang Tüneli’nden daha tehlikeli

Kullanicilarina dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yollarin tanitimini yapan "www.dangerousroads.org" adli internet sitesince "dünyanin en tehlikeli yolu" olarak belirlenen Tas Yolu’nun, Çin’deki dünyaca ünlü "Guoliang Tüneli" olarak nitelendirilen yoldan yer yer daha tehlikeli oldugu belirtiliyor.

Uluslararasi Erzincan Kemaliye Kültür ve Doga Sporlari Senlikleri düzenlenen Kemaliye’de, yürüyüs ya da araçla zorlu bir yolculuk yaparak macera yasamak isteyenleri agirlayan Tas Yolu’nun yani sira Karanlik Kanyon’da "Base Jamp" ve "Wingsuit" atlayislari gerçeklestirilebiliyor.

Bu özellikleri ile her yil çok sayida adrenalin tutkunu yerli ve yabanci turisti misafir eden ilçe ve Tas Yolu, macera tutkunlarina unutulmaz güzellikler sunuyor ve maceralar yasatiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile