Tatvan 2'Nci Kitap Fuari Törenle Basladi

Tatvan 2'Nci Kitap Fuari Törenle Basladi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan ikincisi düzenlenen Tatvan Dogu Anadolu 2. Kitap Fuari törenle basladi.

Tatvan Belediyesi ev sahipliginde "Okuyan ve Okutan Sehir" temasiyla ikincisi gerçeklestirilen Tatvan Dogu Anadolu 2. Kitap Fuari kitapseverlere kapilarini açti. Tatvan Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde ikinci kez kapilarini açan fuarda yüzlerce yayinevi, çok sayida yazar, sair ve konusmaci okur severler ile bulusacak. Protokol üyelerinin kurdele kesimi ile baslayan fuar, 10 gün boyunca ziyaretçilere açik olacak.

Kitap fuarinin 15 Ekim’e kadar açik olacagini söyleyen Tatvan Belediyesi Baskani Mehmet Emin Geylani, “Bitlis 5 bin yillik kadim bir sehir. Birçok Islam âleminin âlimini, bilim insaninin yetistirdigi bir sehirde yasiyoruz. Belediyecilik bir sehrin altyapisini, üstyapisini, sosyal tesislerini yaparken bir yandan da sosyal, kültürel ve sanatsal altyapisini da olusturmak zorundadir. Bizler de bunu bilerek onlarca kültürel etkinlik düzenledik. Ülkemizin kalkinmasi ve daha genis ufuklu gençler yetistirmemiz için, kitap okuma aliskanligini gençlerimize asilamamiz gerekmektedir. Bu aliskanligi gençlerimize çok erken yaslarda benimsetmemiz ülkemizin gelecegi açisindan önemli bir husustur. Geçtigimiz yil ilkini gerçeklestirdigimiz fuar büyük bir ses getirmeyi basardi. Yasanan yogun ilgi bu sehrin ne denli büyük bir potansiyelin sahibi oldugunu ortaya koydu” dedi.

Kitap fuarini geçen yil 100 binin üzerinde kisi ziyaret ettigini sözlerine ekleyen Baskan Geylani, “Bu rakamin dogrudan ve dolayli olarak ekonomiye sagladigi katkinin yani sira Tatvan’in imajina kattigi degeri de göz önünde tutarsak; bu yatirima neden özel bir yer ayirdigimiz da anlasilmis olacaktir. Geçtigimiz yil fuari geleneksel hale getirecegimizi söylemistik. Çok sükür bu sözümüzü de tutarak 2’nci kitap fuarimizin açilisini gerçeklestiriyoruz. Birbirinden kiymetli yazar ve sairleri agirlayacagimiz fuarimiz 15 Ekim tarihine kadar sürecek. Fuar boyunca her gün söylesilerimiz ve imza günlerimiz olacak. Yazarlari her gün hemserilerimizle bulusturacagiz.10 gün boyunca Bitlis basta olmak üzere bölgemizin diger illerinden buraya akin edecek olan kitap dostlari, sehrimize farkli bir ahenk ve renk de katmis olacak. Burada birçok insanimiz, gencimiz bir sekilde faydalanacak. Yediden yetmise herkesin bu kültür bulusmasindan mutlaka istifade etmesi saglanacak. Çünkü hepimiz biliyoruz ki gelismis bir toplum olmanin yolu okumaktan geçiyor. Açilisa katiliminizdan dolayi sizlere tesekkür eder, Kitap Fuarimizin memleketimize hayirlara vesile olmasini dilerim” seklinde konustu.

Açilis programina Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, Tatvan Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Abur, Bitlis Belediye Baskan Vekili Necmi Mentes, kamu Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, vatandaslar ve çok sayida ögrenci katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile