TAV Insaat'in Bahreyn Havalimani Projesine Iki Ödül

TAV Insaat, Bahreyn Havalimani projesiyle sektörün saygin yayinlarindan Middle East Economic Digest (MEED) tarafindan düzenlenen ve her sektörde yilin öne çikan projelerinin ödüllendirildigi törende "Yilin Mega Projesi" ve "Yilin Ulastirma Projesi" ödüllerine layik görüldü.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, TAV Insaat, MEED tarafindan düzenlenen törende Bahreyn Uluslararasi Havalimani yeni terminal binasi ve baglantili islerini içeren projeyle "Yilin Mega Projesi" ve "Yilin Ulastirma Projesi" kategorilerinde ödüle layik görüldü.

Açiklamada görüslerine yer verilen TAV Insaat Genel Müdürü Ümit Kazak "Havalimanlari özel uzmanlik gerektiren, onlarca farkli sistemin uyum içinde çalistigi, küresel standartlara sahip, hata payinin olmadigi projeler. Geçtigimiz süreçte özellikle Körfez bölgesinde önemli bir basari ivmesi yakaladik. 5 ülkenin baskent havalimanlari ve Islam dünyasinin ikinci en önemli sehri Medine Havalimani'nin yapimini TAV Insaat olarak gerçeklestirdik. Bahreyn'in modernizasyon hamlesinin en önemli adimlarindan biri olan havalimani projesiyle bu sene 2 önemli kategoride ödüllendirilmekten mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

TAV Insaat, Bahreyn Havalimani projesi kapsaminda yeni terminal binasi yapimi, apron-taksi yolu rehabilitasyon çalismalari, merkezi hizmet kompleksi ve 3 bin 500 araç kapasiteli çok katli otopark insasi gerçeklestirdi. Yenilemeyle birlikte 219 bin metrekare alana sahip olan yeni terminal binasinin yillik yolcu kapasitesi 13,5 milyona çikti. TAV Insaat 2015, 2016 ve 2017'de de sirasiyla Hamad, Medine ve Riyad havalimani projeleriyle MEED tarafindan "Yilin Ulastirma Projesi" ödülüne layik görülmüstü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile