Tbb Başkanı Metin Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, demokrasinin vazgeçilmesinin sandık olduğunu söyledi.

Bir konferansa katılmak üzere TBB Yönetim Kurulu üyeleriyle Eskişehir'e gelen Feyzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Feyzioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sayın başkanımızın bugün bir duruşması var. O duruşmaya katılmıyoruz ama doğru yerde olduğumuzu düşünüyorum. Hocamızla birlikte, dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak amacıyla ziyaret için bugünü seçtik" dedi.

Feyzioğlu, ülkede çok ciddi özgürlükler, demokrasi sorunu yaşandığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bunun en yakından tanığı bir yandan yerel yöneticiler, diğer yandan da herhalde avukatlarla basın mensupları. Üzerinde en çok baskı bulunan, yaptıkları, söyledikleri ve halka verdikleri hizmetler sebebiyle baskı altına alınan gruplar, gelecek kaygısına, endişeye sevk edilmiş durumda. Gerçekten demokrasinin vazgeçilmesi sandıktır. Gerçekten seçimlerdir, özgür seçimlerdir. Ancak seçimlerin özgür olabilmesi için sandığın, demokrasinin br nimeti kabul edilebilmesi için iki sandık arasında mutlaka ve mutlaka çoğulculuğun ve katılımcılığın sağlanması zorunludur. İşte bu noktada yerel yönetimler ve yerel yönetimlerde demokrasi hayati bir derecede öne çıkıyor. Eğer bir ülkede farklı siyasi düşünceden diye yerel yöneticiler üzerine baskı kuruluyorsa, hizmet emekten alıkonuluyorsa, haklarında ısrarla üst üste defalarca davalar açılıyorsa, bu davalar gerekçe gösterilerek yerel yöneticiler tedbiren görevden el çektiriliyor, bu el çektirmeler aslında süreli olmasına rağmen, sürekli birbirini takip ediyor ve kalıcı hale geliyorsa, o zaman sandığın da anlamı kalmıyor ve seçilmişe de seçene de saygı gösterilmemiş oluyor. Mesele budur."

Büyükerşen de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ziyarette, Bursa'nın Gemlik ilçesinde belediye başkanı iken "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle hakkında devam eden soruşturma kapsamında görevinden alınan ve dün bisikletiyle İnegöl'den yola çıkan Fatih Mehmet Güler de hazır bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile