Tbmm Başkanı Şahin: 'Hayırseverler, Devletin Eksik Bıraktığını Tamamlıyor'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, hayırsever iş adamlarının devletin yatırım eksikliklerinin tamamladığını söyledi.

Karabük'ün ve KARDEMİR'in kuruluşunun 73. yıldönümü etkinlikleri için Karabük'teki temaslarını tamamladıktan sonra Eskipazar ilçesine geçen TBMM Başkanı Şahin burada ilk olarak Kent Ormanı temelini atarak fidan dikimi yaptı. Ardından hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Turhan Seyhan Anadolu Lisesi'nin açılış törenine geçen Şahin, yaptığı konuşmada, "Taş üstüne taş koyanın, ülkemizin daha da gelişmesi için bir adım atanın ayağının turabı oluruz" dedi.
"Karabük üniversitelerinin fakültelerinin bir bölümünü Kardemir yapıyor ve yaptı. Her şeyi tabii ki devletten beklemeyiz. Çünkü devletin imkanları sınırlı" diyen Şahin, "Şu anda Türkiye'nin 81 vilayetinde üniversite var. Daha önce yarısında bile yoktu. Son 3-4 yıl için Türkiye'nin tüm illeri üniversiteye kavuştu. Tabii ki bu üniversitelerin fiziki mekanlarını yapmak eksiklerini tamamlamak ciddi bir harcamayı gerektiriyor. Devlet bunları zamana yayarak yapıyor. Ama iş adamlarımız yetişiyor. İşte Karabük
ve Eskipazar'da bunları görüyoruz. Devletin eksik bıraktığını tamamlıyorlar. Bunlar devlet millet kaynaşmasının en güzel örneğidir. Biz ülkede yönetimde bulunanlar olarak iftihar ediyoruz gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Şahin son olarak TBMM'nin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeni ile Eskipazar-Ankara karayolu üzeri İmamlar köyünde kuruluna hatıra ormanının açılışını yaparak fidan dikti. Türkiye genelinde 1 milyon fidan dikeceklerini ifade eden Şahin, "TBMM olarak bizim bir kardeş köyümüz yok. Bu vesileyle İmanlar köyünü kardeş köy olarak ilan ediyorum" dedi.
Şahin, fidan dikiminin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde yapacağı ziyaret nedeniyle Ankara'ya hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile