SPK internet sitesinde yer alan açıklamada, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bağımsız denetim kuruluşları arasından, kanun uyarınca bağımsız denetim faaliyetinde bulunacaklardan istenilecek ilave şartların Kurulca belirlendiği ve bu şartları haiz bağımsız denetim kuruluşlarına ilişkin listenin kamuoyuna ilan edildiği belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bu çerçevede Kurulumuzca bağımsız denetim kuruluşlarından istenilecek ilave şartları içeren 'Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı' Kurulumuz internet sitesinde yayımlanmıştır.
'Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı' ile ilgili tüm kişi ve kuruluşlar görüş ve önerilerini 29 Nisan 2013 tarihine kadar '[email protected]' adresine ya da Kurulumuza yazılı olarak gönderilebilirler."
Muhabir: İstanbul
Yayıncı: Zekeriya Gülün
Tebliğ Taslağı SPK'nın İnternet Sitesinde Yayımlandı
Bağımsız denetim kuruluşlarından istenilecek ilave şartları içeren "Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı" Sermaye Piyasası Kurulunun internet sitesinde yayımlandı.



















