Teknik Alüminyum A.Ş‘den Cengiz Topel İlköğretim Okulu‘na Kütüphane Desteği

Ağrı Okuyor kampanyası çerçevesinde İstanbul‘da bulunan Teknik Alüminyum A.Ş.’nin teknik ve teknolojik donanım desteğiyle Patnos Cengiz Topel İlköğretim Okulu‘nda kütüphane oluşturuldu.

Ağrı Okuyor kampanyası çerçevesinde İstanbul‘da bulunan Teknik Alüminyum A.Ş.’nin teknik ve teknolojik donanım desteğiyle Patnos Cengiz Topel İlköğretim Okulu‘nda kütüphane oluşturuldu.

Kütüphanenin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, okuma oranındaki azlığa dikkat çekerek, "Okumak insanları bilgiyle donatır, fikirlerin, görüşlerin ve düşüncelerin değişik alternatiflerini onlara sunar. Bu nedenle okuma seviyemizi yükseltmek ve ileriki nesillere örnek olmak amacıyla okumalısınız." dedi. Kaymakam Niyazi, şirket yetkililerine de teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise tüm okullarda böyle açılışlar arzu ettiğini dile getirerek, "Okumak, insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biri olup, insanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirir, sözcük dağarcığını artırır, bilgi ve birikim kazandırır. Kitaplar bizi motive eder, hayata bağlar ve ufkumuzu açar. Düşünme, hedef belirleme, ileride büyüyünce yetenekli kişiler arasında yer alma imkanı verir. Toplum olarak dünya üzerinde iyi ve güzel bir yer edinmek istiyorsak, bolca kitap okumak, düşünmek ve buna bağlı olarak tartışmak, sorgulamak, eleştirmek ve bilim üretmek zorundayız." diye konuştu.

Teknik Alüminyum A.Ş adına konuşan İnsan Kaynakları Müdürü Osman Sevinç ise kendilerine bu noktada destek verenlere teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin bu kitapları okuyarak hem eğitimlerine hem de çevrelerine örnek olacaklarına, vatanına milletine birer hayırlı fert olacaklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Nuri Ceyhan ise ‘Ağrı Okuyor’ kampanyasında öğrencilerin okuyacak kitap bulmada zorlandığını vurgulayarak, "Biz de Teknik Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü İsmail Başer ile telefonla irtibat kurduk. Bize ihtiyacımız olan bir kütüphaneyi kuracağını söylediğinde çok mutlu olmuştum. Okulumuza nezih ve çağdaş bir kütüphane kurdukları için öğrencilerim, öğretmen arkadaşlarım ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile