TEKNOFEST Çalismalari 'Proje Sergisi'Nde Görücüye Çikti

TEKNOFEST Çalismalari 'Proje Sergisi'Nde Görücüye Çikti

Türkiye’nin en büyük açik hava senliklerinden birisi olan TEKNOFEST için hazirliklarini tam gaz sürdüren Bursa Uludag Üniversitesi, yarislara katilacak ögrenci topluluklarinin çalismalarinin sergilendigi özel bir etkinlige imza atti.

BUÜ Teknofest Toplulugu’nun organize ettigi "Proje Sergisi" programinda yarislarda yer alacak eserlerin tanitiminin yani sira, farkli sektörlerden önemli konuklar da ögrencilerle bir araya geldi. 21-22 Mayis tarihleri arasinda Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapilan etkinlige BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, TUSAS Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ibrahim Uslan ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi Bursa Il Sorumlusu Nurkan Karabulut ile farki sektörlerden yöneticiler katildi.

“Ögrencilerim ve projeleriyle gurur duyuyoruz”

Ögrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, TEKNOFEST organizasyonlarinin her zaman kendilerini heyecanlandirdigini vurguladi. Ögrenci projelerini inceledigini ve yapilan tüm çalismalarla gurur duydugunu belirten Prof. Dr. Ferudun Yilmazü, “Üniversite olarak ilk defa bir proje sergisi düzenliyoruz. Geçmis yillarda ögrencilerimizle bir araya geliyor ve kismi konusmalar yapiyorduk. Ancak bu defa çok daha genis çapli bir organizasyon yapalim ve projelerin ne asamada oldugunu görelim istedik. Sergilenen eserleri inceledik, takim üyeleriyle yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulunduk. Eksikler veya talepleri dinledik. Gördüklerimiz bizi çok mutlu etti. Yer aldigimiz arastirma üniversiteleri liginde ciddi bir rekabet var. Yaris daha çok fen, mühendislik ve tip alanlarinda geçiyor. Bizim de bu alanlarda rakiplerimizden asagi kalir yanimiz yok. Akademik ve bilimsel çalismalarimiz ciddi bir ivme ile yükseliyor. Ögrencilerimizin ürettigi projeler de bizlere ayrica kazanim olarak geri dönecektir. Bu anlamda her bir çalisma ve proje ile gurur duyuyoruz. Emegi geçenlere bir kez daha tesekkür ediyoruz” dedi.

Üniversitelerle isbirligi agi genisliyor

Etkinlikte konusmaci olarak yer alan TUSAS Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ibrahim Uslan ise sirket hakkinda detayli bir sunum gerçeklestirdi. 20 üniversiteyle isbirligi protokolü yaptiklarini aktaran Prof. Dr. Ibrahim Uslan, 8 üniversitede Ar-Ge ofisi açiklarini, 101 üniversiteyle de stajyer mühendis çalismasini yürüttüklerini belirtti.

Uslan, Bursa Uludag Üniversitesi’nde ise hem Ar-Ge ofisi açtiklarini hem de isbirligi protokolleri imzaladiklarini vurguladi.

“Inanmislik, azim ve samimiyet basariyi getirir”

Konusmasinda Kaan’in ilk uçus deneyiminde yasadiklarindan bahseden Prof. Dr. Ibrahim Uslan, “Havacilik sektöründe ilk uçuslarin yüzde 50’si basarisizlikla sonuçlanir diye konusulur. Kaan’in ilk uçusu öncesi hepimizde büyük bir heyecan vardi. Evden çikarken esime bile bugün Kaan uçacak diye bilgi vermedim. Ne ile karsilasacagimizi bilmiyorduk. Sizin gördügünüz, medyaya yansiyanlar isin çok ufak bir kismidir. Ilk uçus aninda orada çalisan 2 bin mühendisin yasadigi heyecani ve gururu görmek benim tüylerimi diken diken etmisti. Hepimiz çok duygulanmistik. Uçustan bir gün önce pilotumuz Barbaros Albay bize bir sey olursa iki gün sonra degil, ertesi gün hemen çalismalara kaldiginiz yerden devam edin demisti. Bu sözler inanmisligin, niyetin ve azmin en güzel göstergesidir. Ondan sonra zaten basari gelir. Gelmese bile bizim bu inanmisliga ihtiyacimiz vardi ve hep birlikte azimle çalisarak basardik” seklinde konustu.

Program, ögrenci stantlarinin gezilmesi ve konusmacilara tesekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile