Tekvando Tutkusu Yeniden Hayata Bagladi

Tekvando Tutkusu Yeniden Hayata Bagladi

Kastamonu’da geçirdigi trafik kazasinda agir yaralanan 17 yasindaki Beyzanur, 6 ay boyunca tedavi gördügü hastaneden taburcu edilmesinin ardindan tekvando tutkusuyla yeninden hayata baglandi. Simdi ise ’2023 Türkiye Sampiyonasi’na katilmak için ter döküyor.

Kastamonu’da yasayan 17 yasindaki Beyzanur Sözcü, 31 Aralik 2017 günü market alisverisi dönüsü karsi kaldirima geçerken motosikletin çarpmasiyla agir yarali olarak hastaneye kaldirilmisti. 11 ay yogun bakimda yattiktan sonra servise alinan Beyzanur, 6 ay boyunca tedavi gördügü hastaneden sagligina kavustu. Taburcu olduktan sonra en sevdigi spor tekvandoya yeniden basladi.

Tekvando tutkunu Beyzanur, Erisen Spor Kulübü’nde aldigi egitimlerle yeniden hayata tutundu. Simdi ise ’2023 Türkiye Sampiyonasi’na katilmak için ter döküyor.

Beyzanur Sözcü, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, kazanin ardindan psikolojik sorunlari yasadigini ve tekvando sayesinde de hayatinin normallestigini söyledi.



"Tekvando benim sosyallesmeme yardimci oldu"

Geçirdigi trafik kazasinda bilincinin tamamen kapandigini ve çevredekilerin kendisinden yasama umudunu kestigini belirten Sözcü, "Geçirdigim trafik kazasindan sonra beyin epilepsi hastaligina yakalandim. Kazadan sonra bayagi içine kapanan bir insan oldum, tekvando benim sosyallesmeme yardimci oldugu için tekvandoya baslama karari aldim. Bu süreçte psikolojik olarak birkaç tane sorun yasadim, içime kapandim. Bu nedenle tekvandoya basladim" dedi.



"Yüzde 5 yasama ihtimalim vardi"

Yasadigi talihsiz kazayi anlatan tekvando sporcusu Sözcü, "Markete gidiyordum, karsidan karsiya geçerken motosiklet çarpmis ve benim bilincim kapanmisti. Gözlerimi açtigimda hastanedeydim. Çogu kisi benden ümidini kesmisti. Yüzde 5 yasama ihtimalim vardi ve o süreçte uzun bir süre komadaydim. 6 aydir tedavi görüyorum, hala da tedavim devam ediyor" diye konustu.



"Ümidini kestigin zaman hiçbir seyi basaramiyorsun"

Sözcü, "Antrenörüm 6 aylik tedavi sürecimde sürekli olarak benimle iletisime geçti. Birkaç kere ziyaretime geldi. Bayagi bir süre yanimda olmaya çalisti. Ilerleyen zamanlarda müsabakalara katilacagim için çok mutluyum ve çok özlemisim. Benim gibi ayni durumu yasayan sporcularin asla ümitlerini kesmemeleri lazim. Ümidini kestigin zaman hiçbir seyi basaramiyorsun. Sadece ümit etmen lazim ve yasama tutunmak lazim" seklinde konustu.



"2023 yilinda Türkiye sampiyonalarina katilacak"

Beyza’nin 2023 yilinda Türkiye Sampiyonasina katilacagini belirten antrenör Murat Sengül, "Ben sporcumuzun geçirmis oldugu kazayi 4 gün sonra ögrendim. Tabii çok üzüldük. Sporcularimiz da çok üzüldüler. Kastamonu ister istemez sosyal medyadan bu kazayi ögrendi. Sosyal medya kullanicilari 16 yasinda olmasindan dolayi çok üzgün olduklarini söyledi.

’Geçmis olsun’ dileklerini ilettiler. 6 aylik bir yogun tedavi süreci geçirdi. Sporcum bir gün beni aradi. ’Hocam ben iyilestim, artik tekvandoya geri dönmek istiyorum’ dedi.

Beyzanur geldi su anda çalismalarina basladi.

Çok sükür su anda iyi Beyzanur basarili bir sporcumuz. Kendisinin madalyalari da var dereceleri de. Bu sene müsabakalar bitti. Insallah 2023 yilinda Türkiye Sampiyonasina katilacak. Daha iyi yerlere gelecektir" ifadesini kullandi.

"Aramiza dönmesine sevindik"

Arkadasinin saglik bir sekilde aralarina dönmesine sevindigini ifade eden Elif Yagmur da "Uzun bir süre komada kalmisti. Arkadaslari olarak yasayabileceginden ümidimizi kesmistik. Beyzanur tekrardan aramiza döndü, aramiza dönmesinden dolayi sevindik. Aramizdan gitmesinden dolayi üzülmüstük. Onun yoklugundan bir arkadasimiz eksilmisti ve yoklugu hissediliyordu. Bundan sonra omuz omuza verip müsabakalara tekrardan beraber hazirlanacagiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile