Teröristlerin Yakalanması İçin Operasyonlar Devam Ediyor

Mardin`in Nusaybin ilçesinde dün gece teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Okay Aydoğan ve saldırıda yaralanan sivil memur Rıfat Un’nun katil zanlıları yakalaması için ilçede ve kırsalda başlatılan operasyonlar davam ediyor.


Dün gece ilçede bulunan bir kıraathanede arkadaşları ile birlikte çay içen ve sohbet eden Karakol Komutanı Astsubay Okay Aydoğan, sivil memur Rıfat Un saat 23 sularında kıraathaneden ayrılarak evine giderken Yıldırım İlköğretim Okulu yanında aracın içinde pusu kuran teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla çapraz ateş açıldı. Astsubay Okay Aydoğan olay yerinde şehit olurken, sivil memur Rıfat Un’da ağır yaralandı. Olaydan sonra teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçede görevli özel hareket timleri ve jandarmaya bağlı özel birlikler ilçede giriş çıkışları kontrol altına aldı. Nusaybin Tabur komutanlığında bulunan komandolar ise Bakok vadisinde ve kırsalda havadan ve karadan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Olayla ilgili bir açıklama yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, dün gece saat 10.45 sıralarında Yıldırım İlköğretim Okulu mevkisinde hareket halindeki sivil bir araca kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini söyledi.

Vali Ayvaz, "Olayda, Başçavuş Oktay Aydoğan şehit oldu, sivil memur Rıfat Un yaralandı. Yaralı Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile