TESOB Başkanı Kara Açıklaması

'Trabzon'da 25 Ekim itibarıyla 2017 yılı içinde esnaf ve sanatkarımıza verilen kredi miktarı 26 milyon 412 bin liraya ulaştı'.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Trabzon'da 25 Ekim itibarıyla 2017 yılı içinde esnaf ve sanatkara verilen kredi miktarının 26 milyon 412 bin liraya ulaştığını ifade etti.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, kuruluş amaçlarının esnaf ve sanatkara her şart altında destekte bulunmak olduğunu belirtti.

Kara, 2016 yılında özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında piyasalardaki durgunluğu yok etmek için hükümetin önemli kararlar aldığına dikkati çekerek, "2017 de esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik yeni olanaklar getirildi. Özellikle geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kredi fırsatları, işini büyütmek, yeni iş yeri açmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımıza büyük kolaylık sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

İşletme kredisi limitinin 150 binden 200 bin liraya yükseltildiğini kaydeden Kara, şöyle devam etti:

"Trabzon 4'üncü grupta bulunduğu için Kredi Kefalet Kooperatifi kanalıyla verdiğimiz kredilerin üst limiti 150 bin lira olarak belirlenmiştir. Yani Trabzon'daki esnaf ve sanatkarlarımız 150 bin lira üst limitli kredi alabilecek. Bu krediler biliyorsunuz piyasa faizi değil, Hazine'nin daha uygun oranlı faizleriyle veriliyor. Trabzon'da 25 Ekim itibarıyla 2017 yılı içinde esnaf ve sanatkarımıza verilen kredi miktarı 26 milyon 412 bin liraya ulaştı. Ayrıca 62 milyon liralık toplam plasman limitimiz var."

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni bir kredi fırsatı daha olduğunu belirten Kara, şunları kaydetti:

"Yatırım kredilerinin amacı esnaf ve sanatkarımızı özellikle kira derdinden kurtarmaya yöneliktir. Bulunduğu iş yerini almak veya taşıt edinmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımıza, 500 bin lira limitli yine uygun oranlarda faizli kredi imkanı sunulmaktadır. En az 1 yıl vergi mükellefi olma şartının arandığı bu kredilerde, iş yeri için 120 ay, taşıt için 60 ay vade uygulanacaktır."

Kara, yeni düşük faizli kredi fırsatları ve işletme kredisi sınırının yükseltilmesiyle ilgili hükümete teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile