TMO Ile Çiftçi Daha Fazla Kar Edecek

TMO Ile Çiftçi Daha Fazla Kar Edecek

Bursa’nin Yenisehir ilçesinde alimlarina devam eden TMO’nun ödeyecegi para ve devlet destegi ile çiftçinin cebine 80 milyon liraya yakin ekstra para girecek.

Yenisehir ilçesinde alimlara baslayan Toprak Mahsulleri Ofisinin tüm zamanlarin en yüksek alimini yapmasi bekleniyor. Konuyla ilgili açiklama yapan AK Parti Yenisehir Ilçe Baskani Mehmet Ileri, “Toprak Mahsulleri Ofisi ilçemizde alimlara temmuz ayi basinda baslamisti. TMO Yenisehir’de sinirlari zorlama noktasinda alim yapmakta, çiftçimizin magdur olmasini engelleme konusunda çalisiyor. Geçtigimiz yil 6 bin 500 ton alim yapilmisti. Suana kadar alinan ürün tonu 5 bin 500 tondur. Sezon sonuna kadar bu rakamin 20 bin ton civarinda olmasi bekleniyor. TMO ilçemize gelmeden önce özel sektör 4,5 lira ile 5 lirasinda arasinda alim yaparken, TMO 8 lira 25 kurustan alim yapiyor. Buna 1 lira devlet destegi de eklenince bu rakam 9 lira 25 kurus oluyor. 20 bin ton kilo bazinda 20 milyon kilo yapar. Üreticimiz mahsulünü 4 lira ucuza verseydi. 20 milyon kiloda kilo basina 4 lira zarar edecek bu rakam toplamda 80 milyon lirayi bulacakti. Çiftçimizin kazanmasi için elimizden gelen tüm gayreti gösterecegiz” dedi.

Baskan Ileri, “ Ilçemizin istek ve beklentilerinin çözümü konusunda her zaman bizlerin yaninda olan AK Parti Genel Baskanvekilimiz Bursa milletvekilimiz Efkan Ala’ya, Il Baskanimiz Davut Gürkan ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile