Toplumsal Cinsiyet Esitligi Egitimi Devam Ediyor

Toplumsal Cinsiyet Esitligi Egitimi Devam Ediyor

Nevsehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan kadina yönelik siddetin ve erken yastaki evliliklerin önlenmesi amaciyla yetiskinlere yönelik toplumsal cinsiyet rolleri ve kadina yönelik siddet konusunda farkindalik egitimleri düzenlendi.

Pasakonagi yaninda bulunan ve bir süre önce hizmete giren Nevsehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü binasindaki Aile Danisma Merkezi’nde düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Esitligi Atölyesi’ne kadin ve erkek 18 yas üstü dileyen tüm yetiskinler katilabiliyor. Aile Danisma Merkezi’nde görevli Psikolog Ilayda Altun Içen tarafindan gerçeklestirilen atölye çalismalarinda drama etkinlikleri yapiliyor. Toplumsal cinsiyet rollerinin hem kadin hem de erkek üzerinde olusturdugu baskiyi azaltmak amaciyla yapilan etkinlikler ile birlikte kadina yönelik siddetin ve erken yastaki evliliklerin önlenmesi hedefleniyor. Nevsehirli kadinlarin ve Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Psikoloji bölümü ögrencilerinin gönüllü katilimiyla yapilan atölye çalismasinda ayrica toplumsal cinsiyet rolleri ve siddet türleri hakkinda farkindalik çalismalari yapiliyor.

Egitim düzeyi, sosyal, kültürel, ekonomik, entelektüel açidan farkli gruplari bir araya getiren Toplumsal Cinsiyet Esitligi Atölyesi ile bireyleri farkli bakis açilarini tanimalarina firsat saglanirken, katilimcilarin yasadiklari sehrin kültürünü, aile yasantisini, cinsiyet rollerine iliskin tutumlarini, aile içi siddet örüntülerini ve grup içerisindeki davranis biçimlerini gözlemlemelerine de olanak taniniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile