Toprak Isik Çocuklarin Söylesi Konugu Oldu

Toprak Isik Çocuklarin Söylesi Konugu Oldu

Nilüfer’de ögrencilerle bir araya gelen yazar Toprak Isik, okuma aliskanliginin nasil kazanilacagini anlatti.

Nilüfer Belediyesi’nin “Çocuklara Kitap Söylesileri” etkinligi çocuklarla yazarlari bulusturmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü’nün organize ettigi etkinlige bu kez yazar Toprak Isik konuk oldu.

Ortaokul ögrencilerinin katildigi etkinlikte, kendilerine önceden dagitilmis olan “Acaba Ne Olsam?” serisinden “Bilim Adami” ve “Mühendis” kitaplarini okuyarak gelen ögrenciler, kitabin yazari ile bulusarak merak ettikleri sorulara yanit aradilar.

Toprak Isik, Nilüfer Belediyesi Ugur Mumcu Sahnesi’nde gerçeklesen etkinlikte ögrencilere okuma aliskanliginin önemini ve nasil kazanilacagini anlatti.

Fethiye Ortaokulu, Akçalar Fahriye Sayarel Ortaokulu, Hasanaga Sehit Piyade Er Kadir Çavusuoglu Ortaokulu, Meral Muammer Agim Ortaokulu ögrencilerinin katildigi söylesiye, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de konuk oldu.

Yazar ve ayni zamanda mühendis olan Toprak Isik kendi hayatindan da örnekler verdigi söyleside “Birçok milletten insanlarla karsilastim. Teknoloji alaninda ve genel gelismislik düzeyi bizden daha yüksek olan her millette fark ettigim sey okuma oranlarinin yüksek olmasi. Biz hep onlardan ögrenmeye çalisiyoruz. Kitap okumak aslinda bagimliliktir belki de dünyadaki tek yararli bagimliliktir. Okuma aliskanligi genel olarak yetiskinlerden ögrenilir. Anne babasi kitap okuyan çocuklarin okuma aliskanligi kazanmasi daha kolaydir. Okuma aliskanligi kazanmak için okumak istediginiz kitaplarin listesini yapin. Kendinize bir okuma alani ayirin. Bir okuma vakti belirleyin. Her yerde ve her zaman kitap okuyabilirsiniz. Otobüs beklerken, serviste giderken ayakta bile kitap okuyabilirsiniz, isterseniz bu aliskanligi kazanabilirsiniz” dedi.

Söylesi sonunda katilimindan dolayi Toprak Isik’a tesekkür eden Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de, çocuklari okumaya tesvik etmek için kütüphanenin ayni adla organize ettigi yarismaya atifta bulunarak, her çocugun bir yil içinde, boyu kadar kitap okumasi gerektigini söyledi.



Çocuklarin meslek seçimine dair sorularini da yanitlayan Toprak Isik, söylesinin ardindan kitaplarini imzaladi. Toprak Isik, etkinligin ardindan gezici kütüphaneyle beraber harekete geçerek, Doganköy Ortaoku’nda yapilan bir baska söyleside daha ögrencilerle bulustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile