Trabzon'da Doga Ile Iç Içe Macera Parki Adrenalin Tutkunlarini Agirliyor

Maçka ilçesi girisindeki 46,5 dönümlük mesire alaninda kurulan, zip coaster, serbest atlama kulesi, 'insan sapani' gibi çesitli eglence araçlarinin bulundugu tesis ilgi görüyor Maçka Belediye Baskani Koray Koçhan: 'Daglarin arasindaki yesil inci Maçka'da doga ile iç içe olan macera parkina tüm maceraperestleri bekliyoruz'.

TUGBA YARDIMCI - Trabzon'un Maçka ilçesinde hayata geçirilen macera parki adrenalin tutkunlarini agirliyor.

Maçka Belediyesi tarafindan, ilçenin girisinde C tipi mesire alani niteligindeki 46,5 dönüm arazide kurulan macera parki, temmuz ayindan itibaren sira disi aktivitelere ilgi duyan yerli ve yabanci turistlere hizmet veriyor.

Büyük bölümü yamaç olan parkta, zip coaster, survivor park, serbest atlama ve tirmanma kulelerinin yani sira "insan sapani" ve dev salincak yer aliyor.

Adrenalin yasamak isteyenler, macera parkinin sonundan baslayarak ortasina kadar uzanan, zip coaster diye adlandirilan çelik konstrüksiyon direkler arasina yerlestirilen çelik boru üzerinde özel makaralar araciligiyla kayma imkani buluyor.

Ayni anda en fazla 3 kisinin bindigi dev salincak ise 8 metre yükseklige ulasiyor. Salincagi tercih edenler, arazinin egimi dolayisiyla adeta boslukta sallaniyor hissine kapiliyor.

Çok sayida özel yayli aksama sahip, "insan sapani" olarak da adlandirilan catapult da denemeye cesaret edenlerin ayaklarini yerden kesiyor.

Survivor ya da Tarzan parki adi verilen park ise çam agaçlari arasinda kurulan 9 parkurdan olusuyor. Dikkat ve kondisyon gerektiren park, diger aktivitelere göre en çok küçük yastaki ziyaretçiler tarafindan tercih ediliyor.

Ahsap merdivenlerle ulasimin saglandigi macera parkinin en üst noktasinda ise serbest atlama ve tirmanma kuleleri yer aliyor.

Yüksek efor sarf ederek tirmanma kulesine çikanlar, kullanilan özel aparatlar sayesinde onlarca metre yüksekten asagiya kendilerini birakiyor.

Yaklasik 4 katli bina yüksekligine sahip serbest atlama kulesine, iç kismindaki merdivenlerden çikiliyor. Buradan atlama cesareti gösterenler, ortalama 3 saniye içinde 12 metreden serbest düsüsün yarattigi adrenalini yasiyor.

- "Geri bildirimlerde yüzde 100'e yakin memnuniyet söz konusu"

Maçka Belediye Baskani Koray Koçhan, AA muhabirine, bölgede doga turizminin gelismesiyle beraber birkaç yil önce macera parki yapma fikrini gelistirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'deki örneklerini gezerek fikir edindigini belirten Koçhan, incelemeleri sirasinda macera parklarinin hepsinin düz alanda kuruldugunu gördügünü aktardi.

Koçhan, Maçka'da doga ile iç içe yapilacak macera parkinin ilgi çekecegini düsünerek çalismaya basladiklarini vurgulayarak, ilçenin girisinde büyük bölümü çalilik olan ve kullanilmayan 46,5 dönümlük C tipi mesire alaninda projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini anlatti.

Arazinin, Tarim ve Ormani Bakanliginca belediyeye devredildigini ifade eden Koçhan, koronavirüs salgini nedeniyle sekteye ugramasina ragmen projeyi tamamladiklarini dile getirdi.

Koçhan, yamaçta yer alan ve 5 milyon liraya mal olan macera parkinda 6 eglence araci bulunduguna isaret ederek, hepsinde güvenligin üst seviyede oldugunu, AB standartlarina göre de tüm belgelerinin bulundugunun altini çizdi.

Parkta, zip linenin daha gelismisi olan zip coasterin da yer aldigina dikkati çeken Koçhan, "Buna biniyorsunuz, adeta bir tren rayinin üstünde havada kayiyorsunuz. Yaklasik 45 saniyede kaya kaya Maçka'yi izleyerek macera parki noktasina geliyorsunuz." dedi.

Parki kurarken arazinin orman yapisini hiç bozmadiklarini, bunun için de çelik konstrüksiyon ve ahsap kullanmaya özen gösterdiklerini dile getiren Koçhan, restoran ve kafeteryanin da hizmet verdigi macera parkindaki eglence araçlarinin hepsini kullandigini belirtti.

Geri bildirimlerde yüzde 100'e yakin memnuniyetin söz konusu oldugunu vurgulayan Koçhan, "Gelen herkes, 'biz böyle profesyonelce bir seyi burada beklemiyorduk, çok profesyonel, gerçekten zevk aldik' diyorlar. Harcadiklari parayi söz konusu bile etmiyorlar, zevk alarak 1-2 saat zaman geçirerek bu bölgeden ayriliyorlar. Çok hos bir yer oldu." diye konustu.

Koçhan, parki gelistirmeye, yenilikler eklemeye devam edeceklerini ifade ederek, "Dogu Karadeniz'de ve Trabzon'da hiç olmadigi kadar, hatta Türkiye'deki emsallerine göre çok daha zevk alacaklari macera parki, herkesi Maçka'da bekliyor. Daglarin arasindaki yesil inci Maçka'daki doga ile iç içe olan macera parkina tüm maceraperestleri bekliyoruz." dedi.

- Ziyaretçiler macera parkindan mutlu ayriliyor

Çocuklari ve esi ile macera parkina gelen Mustafa Kemal Deger, parkin varligini tesadüfen ögrendigini söyledi.

Burada gayet güzel, eglenceli, ciddi yatirim yapilmis bir parkla karsilastiklarini anlatan Deger, "Büyük sehirlerde duyuyorduk, görüyorduk, Trabzon için de böyle bir imkanin yapilmasi iyi olmus, yapanlara da tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Deger, yükseklik korkusu oldugunu ifade ederek, "Bu nedenle ben eglence araçlarini kullanmadim. Çocuklar kullandi, onlar kullandikça biz de eglendik, onlarin heyecanina ortak olduk." diye konustu

Ilkokul ikinci sinif ögrencisi Kagan Deger, ilk defa geldigi macera parkini çok begendigini söyledi.

Zip coaster, "insan sapani" ve salincaga bindigini anlatan 8 yasindaki Deger, "Heyecanlandim, salincaktan inerken gülesim geliyor. Çok güzel oluyor, heyecanlaniyorsun. Insan sapani da yukari atiyor seni, asagi iniyorsun hizli sekilde ve zipliyor o da." dedi.

Deger, macera parkina geldikleri andan itibaren çok mutlu oldugunu, bu nedenle de babasina sarilarak kendilerini buraya getirdigi için tesekkür ettigini anlatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile