Trabzon'da Hafif Rayli Sistem Için Ilk Kazma 2025 Yilina Vurulacak

Trabzon'da Hafif Rayli Sistem Için Ilk Kazma 2025 Yilina Vurulacak

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’in yatirim konusunda ilk siraya koydugu Hafif Rayli Sistem Toplu Ulasim Projesi için 3. toplanti Ankara’da gerçeklestirildi. Baskan Genç, 2025 yilinda projenin, yapim asamasina gelecegini söyledi.

Trabzon’da uzun zamandir gündemde olan Hafif Rayli Sistem Toplu Ulasim Projesi için 3. toplanti Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügünde gerçeklestirildi.

Toplantiya, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Altyapi Yatirimlari Genel Müdürü Dr. Yalçin Eyigün, Genel Müdür Yardimcisi Muhammed Kerem Yegnidemir, Sube Müdürü Nurseda Karagöz ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Mustafa Yaylali katildi.

Projeyi kararlilikla takip ettigini belirten Baskan Genç, “Bilindigi üzere Trabzon Ulasim Ana Plani 11 Subat 2022 tarihinde onaylanmisti. Bu plana bagli olarak Trabzon Hafif Rayli Toplu Ulasim Sistemi’nin güzergâh etütleri ve avan çalismalar tamamlanmis, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile Trabzon Büyüksehir Belediyesi adina Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca hayata geçirilmesi 16 Ekim 2023 tarihinde kararlastirilmistir. 31 Mart seçimlerinin hemen ardindan seçim öncesi ilk siraya koydugumuz bu projeyi kararlilikla takibe basladik. 24 Nisan 2024 tarihinde Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü ile Trabzon Büyüksehir Belediyesi olarak uygulama projelerinin hazirlanmasi ve tüm yapim isleri için protokol imzaladik. Uygulama projelerinin ihale asamasina gelmesinin ardindan projenin üçüncü toplantisini Ankara’da gerçeklestirdik” dedi.

Baskan Genç, “Güzergah tespitine yönelik yapilan teknik analiz çalismalarinin sonuçlarini ele aldigimiz ve oldukça verimli geçen toplanti, proje üzerindeki heyecanimizi bir kat daha artirdi. Uygulama projelerinin kisa sürede ihale edilmesini ve 2025 yilinda yapim asamasina gelinmesini bekliyoruz. Bu konuda tam mutabakat sagladik. Trabzon Hafif Rayli Toplu Ulasim Sistemi Projesi’nin hayata geçmesinin ilk adimini atan Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, katki ve emekleri için Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Abdulkadir Uraloglu’na, Altyapi Yatirimlari Genel Müdürü Dr. Yalçin Eyigün’e, tüm milletvekillerimize ve teknik ekibe sükranlarimi sunuyorum. Israrli takibe ve gereken her türlü islemi hizla gerçeklestirmeye kararli oldugumuz projenin Trabzon’a simdiden hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile