Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne Yogun Ilgi

Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne Yogun Ilgi

Trabzon’daki Ayasofya Camii’ne bugünlerde havalarin isinmasiyla birlikte yerli turistler yogun ilgi gösteriyor.

Yaklasik 2 yil süren restorasyon ve çevre düzenleme çalismalarinin ardindan 28 Temmuz 2020’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan telekonferans yöntemiyle açilisi yapilan Ortahisar Ayasofya Camii’ne, havalarin isinmasiyla birlikte ziyaretçi yogunlugu yasaniyor.

Trabzon’da 2013 yilinda müzeden camiye dönüstürülerek ibadete açilan Ayasofya Camii , Nevsehir’den gelen lise ögrencilerini agirladi.

Ögrencileri Nevsehir’den Trabzon’a geziye getirdiklerini belirten Halit Karabulut, “Nevsehir Anadolu Lisesi ögrencilerini Trabzon’a gezmeye getirdik. Sümela Manastiri, Atatürk Köskü’nün ardindan simdi de Ayasofya’yi geziyoruz. Çok güzel çok memnunuz. Daha önce3-4 kez gelmistim simdi biraz daha degisti çok güzel olmus” dedi.

Nevsehir Fen Lisesi 11 sinif ögrencilerinden Taha Öncül Ayasofya’ya ilk kez geldigini belirterek, “Karadeniz’e de ilk gelisim. Izlenimlerim çok güzel. Gezmek isteyenlere tavsiye edebilecegimiz yerlerden diyebiliriz” diye konustu.

Trabzon’un dogasini çok begendiklerini ifade eden Kadir Bekaroglu ise “Nevsehir’den geliyoruz. Ilk geldik begendik çok güzel. Trabzon’un dogasi kültürü güzel. Yine gelmeyi düsünüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile