Trafik Cezalarını Ödemeyen 50 Bin Sürücü Bugün Tutuklanacak

Güney Afrika ülkesi Namibya’nın başkenti Windhoek’te trafik cezalarını mesai bitimine kadar ödemeyenler, şehir polisi tarafından iş yerlerinde, evlerinde veya yolda yakalanıp tutuklanacak.

Son uyarı Windhoek polis sözcüsü Başkomiser Helena Mootseng'den geldi. Güneybatı Afrika'da 2,1 milyon nüfusa sahip eski bir Alman ve Güney Afrika sömürgesi olan Namibya’da başkentin nüfusu 320 bin kişi. Yani şehirdeki her 6 kişiden biri ödenmeyen trafik cezası nedeniyle tutuklanacak. Başkomiser Mootseng, tutuklanmaların bugün başlayacağını ve 1-2 hafta süreceğini bildirdi. Trafik cezalarını ödemeyen sürücülerin kesinlikle tutuklanacağını ifade eden Mootseng, "Tutuklanma bu hafta ve ya gelecek hafta olacak ama muhakkak olacak.” sözleri ile hükümetin meseleyi ne kadar ciddiye aldığını ifade etti.

Başkomiser, bugünden itibaren başlayacak tutuklamalardan kurtulmak isteyen ama parası olmayan sürücülerin gönüllü olarak polis karakollarına gidebileceklerini ama her koşulda gene polis eşliğinde mahkemeye götürülmekten kaçınamayacaklarının altını çizdi.Başkomiser Mootseng'e göre ellerinde 50 bin kişilik tutuklama listesi var. Haklarında tutuklama kararının çıkarıldığı sürücülerin trafik cezalarının tarihi 2008 yılına kadar gidiyor.

Mootseng, 50 bin kişinin trafik ceza borçlarının tutarının yaklaşık 15 milyon Namibya Doları (1,7 milyon dolar) olduğunu açıkladı.

Polis sözcüsü, hükümetin tutuklama kararının ardında, biriken yüksek meblağın olduğunu sözlerine ekledi.Öte yanda Namibya’da parası olduğu halde cezalarını ödemek için iş yerlerinden izin alamayanların durumunun ne olacağı merak ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile