TRT Sanatçıları Vanlı Kadınlarla Buluştu

TRT Sanatçıları Vanlı Kadınlarla Buluştu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) daveti üzerine Van’da konser veren TRT sanatçıları, konteynır kente giderek depremzede kadınlarla da bir araya geldiler.

YYÜ tarafından organize edilen konserde TRT Türk Halk Müziği sanatçıları Emel Taşçıoğlu, Gülşen Kutlu ve Nursaç Doğanışık depremzede Vanlılara ücretsiz konser vermişti. Konsere gidemeyen bazı kadınlar, sürekli halkla iç içe bulunan Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri ile görüşüp sanatçıları kendilerinin kaldığı konteynır kente getirmeleri yönünde talepte bulundular. Bu talebi değerlendiren TDP Büro Amirliği ekipleri, sanatçıların kaldığı otele giderek durumu izah ettiler. Sanatçılar ise tereddüt etmeden depremzede kadınların talepleri üzerine öğle saatlerinde Anadolu Konteynır Kenti'ni ziyaret etti. Kadın ve çocuklarla yakından ilgilenen sanatçılar, bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sanatçılar, konteynır kentin kadınlar kahvesinde bir araya geldikleri kadınlara bir de mini konser verdiler.

Depremin olduğu ilk günden beri Vanlıların acılarını paylaştıklarını ifade eden sanatçılardan Nursaç Doğanışık, kendisinin de bir depremzede olduğunu belirtti.

1999 Marmara depreminde kendisinin de yaralı olarak kurtulduğunu ifade eden Doğanışık, “Ben de depremzedeyim. İnanın sizin çektiğiniz acıların aynısını ben de birebir yaşadım. Sizin neler yaşadığınızı çok iyi biliyorum. Ama şunu çok iyi bilin, yüreğimiz hep sizinle attı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Emel Taşçıoğlu ise, Van’a gelmekte çok geç kaldıklarını, ama kısmet olmayınca maalesef hiçbir şeyin olmayacağını belirtti.

Van’ın artık yaralarını sarmaya başladığını ifade eden Taşçıoğlu, “Biz o dönem gelebildik, ancak depremin olduğu günden beri yüreğimizle, gönlümüzle ve beynimizle hep buradaydık. Vanlılarla kucaklaştık, dertleştik, konuştuk ve dinledik. Burada Türk milletinin özelliklerini gösteren o kadar güzel şeyler yaşanmış ki. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’dan dinlediğimiz yaşanan bir takım anekdotlar herkese ders olacak nitelikte. Türk milletinin bütün özelliklerini gözler önüne serecek nitelikte. Onun için hiç kimsenin hiçbir konuda tedirgin olmasına gerek yok. Biz neler atlatmış bir milletiz. Bunu da atlatırız’’ dedi.

Sanatçılar daha sonra kadınlar kahvesinin yan tarafında bulunan kreşe giderek çocuklarla şarkı söyleyip oyunlarını izlediler. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından sanatçılar, konteynır kentten ayrıldılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile