Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Sayısı Artıyor

Kumluca'da geçen yıl Tüketici Hakem Heyetine toplam bin 100 adet başvuru yapılmışken, 2014 yılının başından bu yana başvuru sayısının 700'e ulaştığı bildirildi.

Kumluca Tüketici Sorunları Hakem Heyeti yetkilileri, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine yapılan başvurularda büyük bir artış olduğu ifade ederken, 2013 yılında Kumluca'da bin 100 olan şikayet sayısının, 2014'ün 1,5 aylık döneminde bu sayı 700'e ulaştığını kaydetti.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti yetkilileri, başvurular arasından en çok vatandaşların bankalardan kullandıkları kredi dosya masrafları, kredi kartı yıllık aidatı, hesap işletim ücretleri, elektronik eşyalar, kapıdan pazarlama gibi sorunların yer aldığını belirtti.

Vatandaşların olası bir durum karşısında mağdur olmamaları için özellikle kapıdan ve reklama dayalı uzaktan alışveriş yapmamalarını isteyen yetkililer, böyle bir alışveriş yapılacaksa mutlaka, bir sözleşme ve alınan ürüne ait fatura olması gerektiğini söylediler.

Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine yapılan başvuruların e-devlet üzerinden de takip edildiğini belirten yetkililer, vatandaşları olası bir mağduriyet yaşamamaları konusunda uyardılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile