Tüketicilerin Kahve Tercihi Degisiyor

Tüketicilerin Kahve Tercihi Degisiyor

65 magazasinda Barista alanlariyla tüketicilere farkli kültürlerden kahve deneyimi sunan MediaMarkt, tüketicilerin satin alma noktasinda kahve makinesi tercihlerini açikladi. Yapilan arastirmaya göre tüketicilerin ilgisi Türk kahvesi makinesinden çok fonksiyonlu kahve makinelerine yöneldi.



Avrupa’nin önde gelen elektronik perakendecilerinden MediaMarkt’in, tüketicilerin kahve makinesi tercihlerine iliskin açikladigi veriler, Türkiye’de otomatik Türk kahvesi makinelerinin hala revaçta oldugunu ancak ilginin filtre kahve, espresso makineleri ve otomatik kahve makinelerine yöneldigini ortaya koyuyor.

Yüzde 120’nin üzerinde satis büyümesi

MediaMarkt’in otomatik Türk kahvesi makinesi satislari adet bazinda 1 milyonun üzerine çikarken, satislarin büyüme hizi yillik bazda yüzde 30. Espresso/otomatik kahve makineleriyse adet bazinda 300 bini asarken, yilda yüzde 120’nin üzerinde bir satis büyümesi kaydetti.



Otomatik kahve makinelerinin satisiysa cirosal olarak yillik yüzde 300’ün üzerinde bir büyüme gösteriyor. Son açiklanan veriler, otomatik kahve makinesi satislarinin yillik olarak otomatik Türk kahvesi makinesinden en az yüzde 50 oraninda daha fazla ciro yaptigini ortaya koyuyor.

65 magazada Barista alani

Tüketici egilimlerini yakindan takip eden marka, Türkiye’deki 98 magazasindan 65’inde konumlandirdigi Barista alanlariyla müsterilerine otomatik kahve makinelerini deneme olanagi sunarak tüketici elektronigi perakendeciliginde fark olusturuyor. Barista alanlari, en kaliteli kahve keyfini evinde yasamak isteyen tüketicilere hitap edecek sekilde düzenleniyor. Barista alanindaki makinelerde kahve çesitleri en taze ve sicak haliyle denenebiliyor. Bu sayede müsteriler, satin almak istedikleri kahve makinesinin tüm özellikleri, kalitesi ve nasil çalistigiyla ilgili derinlemesine fikir edinebiliyor.

Istanbul, Ankara, Bursa, İçel, Tekirdag, Adana, Antalya, Denizli, Diyarbakir, Eskisehir, Gaziantep, Izmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Balikesir, Van, Isparta ve Afyon’daki magazalarinda Barista alanlariyla hizmet veren marka, bu hizmeti tüm magazalarinda tüketicilere sunmak için çalismalara devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile