Tunceli'de Çiftçilere Hububat Ve Yem Bitkisi Tohumu Dagitildi

Tunceli'de tarim arazilerinin kullanimini yayginlastirmak amaciyla çiftçilere sertifikali bugday, arpa ve yem bitkisi tohumu desteginde bulunuldu.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesinde düzenlenen dagitim programinda, "Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi" kapsaminda yüzde 41 hibeli 383 ton 450 kilogram sertifikali hububat tohumu ve "Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsaminda ise yüzde 50 hibeli 121 ton 925 kilogram sertifikali yem bitkisi tohumu üreticilere teslim edildi.

Vali Mehmet Ali Özkan, burada yaptigi açiklamada, kentte tarim ve hayvanciligi gelistirmeye yönelik çalismalarin devam ettigini ve bu seneki ödeneklerin iki katina çiktigini söyledi.

Bu ödenekle 30 bin dönüme tahil ve yem bitkisi ekilecegini belirten Özkan, "Su stresi yasayan bir ülkeyiz. Bu vesileyle de bütün çiftçilerimize, emek veren arkadaslarimiza tavsiyem lütfen suyu ve sulamayi bilinçli yapalim ve yürütelim. Bu sayede hem verim artsin hem de su kaynaklarimiz dogru ve verimli kullanilsin. Insallah önümüzdeki yil hepimiz ve hepiniz için bereketli ve bol verimli bir yil olur. Insallah Allah emeklerinizi, emeklerimizi zayi etmez. Simdiden bereketli bir yil diliyorum." dedi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Orhan Kaya ise hayata geçirilen projeler ile ekilmeyen tarim ve nadas arazilerinin ekiminin yapilmasinin hedeflendigini belirtti.

Kaya, tohum destegiyle çiftçilerin gelirinin artacagini dile getirerek, "Ayrica ilimiz önemli bir küçükbas ve büyükbas hayvan varligina sahip. Yem bitkisi ekilis alanlarinin artirilmasiyla ilimizin kaba yem ihtiyaci da karsilanacaktir." ifadelerini kullandi.

Programa, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odasi (TTSO) Baskani Zeynel Açikgöz, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Nazif Yildirim ve çiftçiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile