Türk Bilim Adamından Sü Rektörü Gökbel'e Ziyaret

Selçuk Üniversitesinin davetlisi olarak Konya'ya gelen dünyaca ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret etti.


Rektörlük binasını inceleyen Yaşargil, Gökbel'den üniversitenin gelişim süreciyle ilgili bilgi aldı.

SÜ'nün 39 yıllık tarihi süresince kurumsallaşmasını tamamladığını ve dikey büyümeye geçtiğini ifade eden Gökbel, artık bazı alanlarda dünyada ilk 500'e girmenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Gelişimi her alanda sürdürmek istediklerini vurgulayan Gökbel, yeni eğitim-öğretim yılının da bu anlamda son derece verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılında Yaşargil'i üniversitede ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını aktaran Gökbel, "Şehrimize ve üniversitemize teşrifleriniz için bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşargil ise Konya'ya uzun yıllar önce ziyarette bulunduğunu, Selçuklular'a başkentlik yapmış şehirde bulunmaktan ve Selçuk Üniversitesine misafir olmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Gökbel, Yaşargil'e çini tabak ve Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan "Gönle Yolculuk" adlı kitabını, eşi Dianna Yaşargil'e de İngilizce Mesnevi armağan etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile