Türk Kızılayı İşbirliği Toplantısı

NATO Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgenaral Gorden Messenger, uluslararası kriz veya felaket durumunda Türk Kızılayı ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Buca Şirinyer'deki Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi'nde 15 ülkeden NATO temsilcisinin katılımıyla işbirliği toplantısı yapıldı.

Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Halil Aksüt, NATO Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Gorden Messenger başkanlığındaki heyete organizasyon yapısı, sorumluluk bölgesi, lojistik planlar ve malzeme stok durumu, yerel afet yönetimi, afet müdahale çalışmaları ve olağan dönem etkinlikleri hakkında bilgi verdi, ilk yardım malzemeleri ve afet çadırları deposunu gezdirdi.

Gorden Messenger, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin doğal konumu nedeniyle afetlere hazırlıklı olması gerektiğini, Türk Kızılayı'nın da afet hazırlıklarını başarıyla yürüttüğünü, NATO olarak afet durumlarında Türk yetkililere destek vermek istediklerini belirtti.

Türk Kızılayı'ının afet hazırlıklarından çok etkilendiğini dile getiren Messenger, "İşbirliği toplantısı bir ortaklığın başlangıcıdır. NATO Kara Kuvvetleri olarak bir ortaklık oluşturduk ve bunu çok önemli buluyoruz. Uluslararası bir kriz veya felaket durumunda Türk Kızılayı ile işbirliği içine olacağız. Türkiye afetlere yabancı bir bölge değil. Türk Kızılayı'nın bu derece hazırlıklı olmasını da doğal buluyorum" diye konuştu.

Basına kapalı düzenlenen NATO-Türk Kızılayı İşbirliği Toplantısı öncesi Messenger, güçlü işbirliği nedeniyle Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Halil Aksüt'e plaket sundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile