'türk Otomotiv Sektörü Dünyada Aranan Marka Oldu'

'türk Otomotiv Sektörü Dünyada Aranan Marka Oldu'

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, Türk otomotiv sektörünün dündayada aranan marka olduğunu söyledi.

Türk otomotiv endüstrisine yeni fırsatlar peşinde koşan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), yeni hedef olarak Belarus'u seçti. Bu ülkede önemli üç markanın tesislerinde incelemelerde bulunan OİB'e Belarus Sanayi Bakan Yardımcısı Alexander A. Pukhovoy işbirliğinden yatırıma kadar destek vereceklerini söyledi.

Türk otomotiv endüstrisini dünyanın her yerinde tanıtmak isteyen OİB, bu kez rotasını Belarus'a çevirdi. Bu ülkedeki üç önemli otomotiv firmasının 4 tesisini ziyaret eden vetesislerinde incelemelerde bulunan OİB'e her türlü işbirliği için kapılar açıldı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu liderliğinde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Otomotiv Daire Başkanlığı ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD)'nin de aralarında bulunduğu otomotiv sektörel ticaret heyeti, Belarus'un önemli kentlerinden Minsk'te bulunan JSC Minsk Automobile (MAZ) ve MTZ Traktör fabrikaları ile Mogilev'de bulunan JSC MAZ Mogilev fabrikası ve Mogilev Vagon fabrikalarını ziyaret etti. Belarus otomotiv sektörel ticaret heyetine Türkiye'den 29 firma temsilcisi katılarak, Minsk ve Mogilev'deki 4 tesiste incelemelerde bulunmasının ardından MAZ, MTZ ve Mogilev Vagon yöneticilerinden üretim ve geleceğe yönelik planları hakkında bilgiler aldılar. Belarus Sanayi Bakan Yardımcısı Alexander A. Pukhovoy, Türk firmaların yatırımı ve işbirliği için her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

"170 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ"
OİB Başkanı Sabuncu ise Türk otomotiv endüstrisinin artık üretim çeşitliliğinden niteliğine, kalitesinden rekabetçiliğine kadar aranan bir marka haline geldiğine dikkat çekerek, "Dünyanın 170 ülkesine ihraç ettiğimiz kaliteli ürünlerimizle 'Türk malı' olgusu oluşturduk. Birçok ülkeden işbirliği ve yatırım davetleri alıyoruz. Bu ülkeleri otomotiv sektörel heyetleri oluşturarak ziyaret edip neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Türk markasını tanıtıyoruz. Bunun da geri dönüşünü olumlu olarak özelikle yansanayimizde yaşadığımız ihracat artışı ve yurt dışı yatırımlarımızla alıyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile