Türkçe Olimpiyatları'nın Bir Ayağı Da Çorum'da Gerçekleştirilecek

30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının da Çorum'da yapılacağı bildirildi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye konferans salonunda gerçekleştirilen Belediye Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, olimpiyatların kentin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Çorum'da olimpiyatların ilk kez düzenlenmesinin heyecan verici olduğunu ifade eden Külcü, ''Olimpiyatların, bağrı yanan insanlığın huzurunu tesis etmeye, barışı inşa etmeye yönelik en güzel, en anlamlı adımı olduğuna inanıyorum. Siyahi bir öğrencinin İstiklal Marşı'nı okuması sevindirici bir olay. Bu sevinci Çorumlulara yaşatmak istedik'' dedi.

Külcü, ayrıca Mayıs ayı içinde Hitit Üniversitesi'nce düzenlenecek ''Türklüğün eski çağları: Dil tarih coğrafya'' isimli sempozyumun 3 gün süreceğini, yurt içi ve dışından akademisyenlerin katılacağını belirtti.

Gündeme sunulan 15 maddenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantı, sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile