Türkiye Belediyeler Birliği Semineri Van`da Başladı

Türkiye Belediyeler Birliği Semineri Van`da Başladı

Yerel Yönetimler Akademisi ile Türkiye Belediyeler Birliğinin işbirliğinde düzenlenen Eğitim Semineri Van`da başladı.

Seminerin açılış töreninde Güney Doğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) adına bir konuşma yapan İsmail Doğan, eğitim seminerinin yapılmasındaki amacın; belediyelerin kapasite gelişimi için önemli olan konuların uzmanlar tarafından anlatmasını sağlamak, katılımcılarla birlikte ilgili konular üzerinde fikir alış-verişinde bulunmaktır." dedi.

Düzenlenen eğitim seminerine Vali Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkan Yardımcısı Adil Adıyaman, TBB (Türkiye Belediyeler Birliği) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Güney Doğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) adına İsmail Doğan ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İl ve İlçe Başkanları, yardımcıları ve çalışanları katıldı.

Seminerin açılış töreninde GABB adına bir konuşma yapan İsmail Doğan, eğitim seminerinin yapılmasındaki amacın; belediyelerin kapasite gelişimi için önemli olan konuların uzmanlar tarafından anlatmasını sağlamak, katılımcılarla birlikte ilgili konular üzerinde fikir alış-verişinde bulunmak, stratejik plan ve performans programı yapmak, insan kaynakları yönetimini görüşmek, belediyelerin iş dinamiklerini ortaya çıkarmak, kurum içi iletişimi sağlamak ve kurumsal bir vizyon oluşturmak olduğunu ifade etti.

Seminerde bir konuşma yapan TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, TBB’nin kuruluş amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Güngör; bütün belediyelerin, Birliğin doğal üyesi olduğunu, Kanunların vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini, yapılan en önemli faaliyetlerden birinin de eğitim seminerleri olduğunu, geçen yıl itibari ile 25 bin belediye çalışanına eğitim semineri verdiklerini ifade etti.


"DEVLETLER DEĞİL, ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR HALE GELDİ"
Açılışta bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van’ın, 7 bin yıllık tarihi ile bir medeniyetler merkezi olan bu gözde şehirde misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Karaloğlu,artık dünyada sadece devletler yarışmıyor, devletlerden daha çok şehirler yarışıyor. İngiltere ile Fransa değil, belki Londra ile Paris; Amerika ile Çin değil, New York ile Shanghai; belki Moskova ile İstanbul, belki İzmir ile Atina yarışıyor. Ülke içindeki şehirlerde arasında da büyük bir yarış var. Her şehir kendine muadil bir şehirle yarışıyor. Bu şehirler yarışında bizim de kendi şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi bu yarışa katabilmek için belediyelerimize çok iş düşüyor. Şehirler aslında bu yarışı belediyeler üzerinden yaptığı için belediyelerimizin ve belediye çalışanlarımızın da çok nitelikli olarak kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir." dedi.
Belediye başkanlarının her meslekten seçilebileceğini, bu nedenle de belediye ile ilgi teknik bilgileri detaylı bir şekilde bilmelerinin beklenmediği ifade eden Karaloğlu şunları kaydetti: "Belediye başkanları, detayları bilmeyebilir. Bu nedenle de belediye çalışanlarının, kendi alanlarıyla ilgili konuları çok iyi bilmesi gerekir. Bilmiyorsa da konuyla ilgili eğitilmesi önemlidir. Çünkü ev sahibi olan kişiler; belediye çalışanlarıdır. Belediye başkanları 5 yıl süre için seçilirler, bir sonraki döneme ya seçilirler ya da seçilemezler. Ancak belediye çalışanları orada süreklidirler ve kendi işlerini de çok iyi bilmelidirler. Bu çerçevede düşünüldüğünde, belediyelerinizin oluşturmuş olduğu hem yerel birlikler hem de çatı birliği dediğimiz TBB’nin, belediye çalışanlarına yönelik bu ve buna benzer eğitim faaliyetlerine ciddi manada ihtiyacımız var."
Bu önemli seminerde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Karaloğlu; buna benzer faaliyetlerin artık Van’da rahatlıkla yapılabildiğini, Van’ın bu çalışmalar uygun mekânlara kavuşmuş olduğunu belirtti.

Karaloğlu; yapılan konuşmaların ardından kokteyl salonunda misafirlerle bir süre sohbet ettikten sonra programdan ayrıldı.
Rescarte Otelde yapılacak olan Seminer, 3 gün sürecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile