01 . 2012 - Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun , 3 yıl önce çıktıkları yürüyüşte çığ altında kalarak hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü ( TEDAK ) üyesi 10 dağcı için düzenlediği anma törenin ardından başlattığı Zigana Dağı Eğitim Kampı devam ediyor .
Kamp Müdürü Korkut Güven , AA muhabirine yaptığı açıklamada , Zigana`da 25 Ocak 2009`da meydana gelen çığda hayatını kaybeden dağcılar için düzenlenen anma törenlerine katılmak amacıyla Federasyonun Ocak ayında yapacağı kış eğitim kampının Zigana`ya alındığını belirtti .
Bir hafta sürecek kampa 35 ilden 19`u bayan olmak üzere 102 sporcunun katıldığını ifade eden Güven , şunları söyledi : ``Bu , iki yıl içinde Zigana Dağı`nda kurduğumuz ikinci kamp . Böylece hayatını kaybeden TEDAK üyesi arkadaşlarımızın anma törenine de katılma fırsatı bulduk .
Kış eğitiminin en önemli basamağı yaşanabilecek bir çığda arama kurtarma çalışmalarına katılmaktır . Bu kamp , Türkiye Dağcılık Federasyonunun Eğitim Yönetmeliğine bağlı olarak yapılan eğitiminin dördüncü aşamasıdır . Eğitimler 3`ü yaz , 3`ü kış olmak üzere 6 aşamadan oluşuyor ve her biri arama kurtarma ile birlikte toplamda 8 aşamadan oluşan bir eğitim sürecini kapsıyor . Toplam 2 yıla yakın bir süreçte verilen bu eğitimin her bir aşaması bir hafta süreyle dağda çadır kampı kurarak düzenleniyor . Kış temel eğitimi , kış koşullarında barınma , yürüyüşler , doğaya uyum çalışmalarına yönelik dersleri içeriyor . ``Kış arama kurtarma eğitiminin ağırlıklı konularından olduğunu vurgulayan Güven , ``Çığda arama kurtarma en önemli konumuz ve eğitimimizdir . Zigana Dağı`ndaki eğitim kampımıza katılan 102 sporcumuz başarılı olmaları halinde önümüzdeki Mart ayında yapacağımız eğitim kampına katılmaya hak kazanacak . Çığda arama kurtarma eğitiminin ikinci ve en önemli basamağını da o eğitimde alacaklar . Bu kampta çadır kurma , kış koşullarında barınma , yürüyüşler ve doğaya uyum dersleri veriyoruz`` dedi .
Zigana Eğitim Kampına katılan 19 bayan sporcudan biri olan Aslı Alkış ise kampa Aydın Kuşadası`ndan katıldığını belirterek , ``Dağcılıkta birinci yılım . Beş eğitim kampına katıldım . Yaz eğitim kampını başarı ile tamamlayarak kış eğitim kampına katılmaya hak kazandım . Bu kampda karda yürüyüş tekniklerini öğreniyoruz`` diye konuştu .
( ÖZ-MK-MTE )
Türkiye Dağcılık Federasyonunun Zigana Dağı Eğitim Kampı
görüntülü)GÜMÜŞHANE - 25.



















