''türkiye'de Büyük Bir Ağaçlandırma Seferberliğimiz Var''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Türkiye'de büyük bir ağaçlandırma seferberliğimiz var. Bu yıl sonuna kadar 23 milyon dekarlık alanı ağaçlandıracağız'' dedi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Giresun'a gelen Bakan Eroğlu, ''Okullar Hayat Bulsun Projesi'' kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi çevre düzenlemesi bahçe peyzajı açılış törenine katıldı.

Eroğlu, dev sulama tesislerini, barajları, göletleri yaptıklarını ancak okulları ihmal ettiklerini ifade ederek, ''Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı ile ''Okullar Hayat Bulsun'' adlı ortak bir projeye imza attık. Yavrularımızın yeşil alanlara ihtiyacı var. Teneffüse çıktıklarında dinlenecekleri, oksijen alacakları güzel mekanlara ihtiyacı var. Bu nedenle Türkiye'deki tüm okulları çiçek gibi yapacağız. Okullar çiçek gibi olacak'' diye konuştu.

Bakanlık olarak sadece dağları, bağırları değil, aldıkları karar doğrultusunda okullar başta olmak üzere camiler, mabedler, yol kenarları ve hastane avlularını da ağaçlandıracaklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

''Muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. Şuana kadar 7 bin 500 kilometre karayolu ağaçlandırdık. Binlerce hastane bahçesi, mabetler, hatta kiliselere varıncaya kadar ağaçlandırdık. Ama bunları yeterli görmüyoruz. Türkiye'de büyük bir ağaçlandırma seferberliğimiz var. Bu yıl sonuna kadar 23 milyon dekarlık alanı ağaçlandıracağız. Türkiye'nin yeşillenmeye, ağaçlandırmaya ihtiyacı var.''

-''Artık başı dik bir Türkiye var''-

Bakan Eroğlu, program kapsamında Giresun İl Özel İdaresi Konservatuvarı'nın açılış töreni ve bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Giresun 4. Olağan İl Kongresine katıldı.

Eroğlu, kongrede yaptığı konuşmada, her anlamda çok zor bir döneminde iktidara gelmelerine rağmen kısa zamanda ülkeyi toparlayarak ekonomik refahı yarattıklarını belirtti.

IMF'ye olan borcu çok az seviyelere indirdiklerini ve Merkez Bankası'nda da 90 milyar dolar döviz stoklarının bulunduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

''Artık başı dik bir Türkiye var. Büyümede dünyada ikinci sıraya yükseldik. Muhalefetin rüyalarında göremeyeceği yatırımlar yaptık. Hizmet aşkıyla dağları delip halkımıza hizmet yaptık. Türkiye'de pek çok şehirde susuzluk vardı. Tam 48 ile içme suyu götürdük. Susuzluk hakikaten büyük bir sıkıntı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerimizin 2060 yılına kadar su sorunlarını kökten çözdük. İnşallah geri kalan illerin de su sorununu kökten çözeceğiz.''

- Bakan Eroğlu'ndan 5 çocuk önerisi -

Eroğlu, Giresun'un güney kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerini ceviz üretim alanı haline getirmeye kararlı olduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu bölgelerde yapacağımız projelerin bütün masrafı bakanlığımıza ait, geliri sizlere ait. Yalnız orada şöyle bir usul yapacağız. Tabi ki 5'ten fazla çocuğu olanlara üç katı fazla vereceğiz. Şimdi başbakanımızın sözünü tutuyorsunuz değil mi- Başbakanımız en az 3 diyor ama Giresun'da AK Parti Grup Başkanvekili sayın Nurettin Canikli ve milletvekillerimizle karar aldık, hedef en az 5 çocuk. Biraz arttırdık. Afyonkarahisar'ın da Giresun ile bir manevi bağı var. Bildiğiniz gibi Afyonkarahisar'da Giresun şehitliği var. Bu vatanı kurtarmak için Giresun'dan Kahramanlar gelmişler İstiklal Harbinde orada canlarını seve seve feda etmişler. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, onlara minnet ve şükran borçluyuz. Ben Afyonkarahisar'da hedefi en az 5'e çıkardım. Belediye Başkanımız nikah kıyarken, 'Bakan tarifesi mi, başbakan tarifesi mi istiyorsun' diyormuş.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile