Türkiye Demokrasi Formu Mesudiye’de Başlayacak

Türkiye Demokrasi Formu Mesudiye’de Başlayacak

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde her yıl temmuz ayında ilçesinin sorunlarının ele alındığı "Mesudiye Kurultayı" gerçekleştirilirken, bu yıl kurultayın hemen ardından "Türkiye Demokrasi Formu" düzenlenecek.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden Türkiye Demokrasi Formu(TDF) 2013 Başkanı Prof.Dr. Aziz Ekşi, yaptığı açıklamada, Mesudiye Kurultayı’nun Türkiye’de ve Dünyada benzeri olmadığını belirterek, “1960'lı yıllarda göç vermeye başlayan Ordu'nun Mesudiye ilçesi halkı, 1991 yılında bir araya gelerek yörenin sorunlarına birlikte çözüm aramaya başlıyor. Mesudiye Kurultayı denilen bu toplantı, başladığı gibi her yıl temmuz ayının ilk cumartesi günü tekrarlanıyor. Toplantı herkese açık, herkesin söz ve oy hakkı var. Ancak yörede yaşayanlara öncelik veriliyor. Yalnız ilçenin sorunları tartışılıyor. Çözüm için birlikte çaba harcanıyor. Kısaca, doğrudan demokrasi yolu ile yerel kalkınma arayışı. Türkiye'de ve dünyada benzeri yok” dedi.

Kurultayın hemen ardından Türkiye Demokrasi Formu’nun gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Prof. Dr. Ekşi, “Mesudiye, şimdi de Türkiye Demokrasi Forumu'na hazırlanıyor. 6-8 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Mesudiye Kurultayı bitince Türkiye Demokrasi Forumu(TDF'2013) başlayacak. TDF'2013, gerçekte 3 aşamalı bir projenin birinci adımı. İkinci adım 2018 Avrasya Demokrasi Forumu(ADF'2018) ve bunu 2023 Dünya Demokrasi Forumu (DDF'2023) izleyecek. Bu yılı konusu, "doğrudan demokrasi yolu ile yerel kalkınma arayışıdır” ifadelerini kullandı.

“TDF’nin amacı demokrasinin güçlenmesine, kalkınmanın yaygınlaşmasını Ordu’nun ve bölgenin tanınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır” diyen Başkan Ekşi şöyle devam etti: “Yeryüzünde insanların ancak yüzde 11.1 gerçek demokrasi ve yüzde 37'si eksik demokrasi ile yönetilirken yüzde 38'i despotik yönetime boyun eğiyor. Nüfusun yüzde 14'ünün yaşadığı ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu grup ise melez/hibrit rejim olarak tanımlanıyor. Demokrasi herkes için için önemlidir. İnsanca bir yaşamın, yaşanılası bir dünyanın temel bir bileşenidir. Demokrasinin en güzeli doğrudan olanı, doğrudan demokrasinin tipik özelliği ise katılımın maksimum olmasıdır. Katılım düşükse demokrasinin sürdürülebilirliği tartışmalı demektir.”
Türkiye Demokrasi Formuna, katılacak konuklar için 200 tane köy evi hazırlandığını kaydeden Başkan Prof. Dr. Aziz Ekşi, Forma ilgi duyan herkese açık olduğunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile