Türkiye, Denetimli Bağımsızlığın Sona Ermesini Kosova’nın Başarısı Olarak Değerlendiriyor

Türkiye, denetimli bağımsızlığın sona ermesini, Kosova’nın başarısı olarak değerlendirdi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği tarafından Kosova’nın denetimli bağımsızlığının sona ermesiyle ilgili olarak basına dağıtılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hepimizin bildiği gibi Kosova’da çoğunluk olmayan toplulukların siyasi temsili, ülkenin çok etnikli ve kültürlü yapısını korumak açısından önem arz etmektedir. Bu konuda Türkiye’nin de içinde bulunduğu Uluslararası Sivil Yönetim (ICO) ile Kosova Parlamentosu ve Hükümeti, işbirliği içinde başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Bilindiği üzere 10 Eylül 2012 tarihinde Uluslararası Yönetim Grubu ( UYG) Priştine’de toplanacak ve Kosova’nın denetimli bağımsızlık sürecinin sona erdiği ilan edilecektir.

Kosova’nın gerçekleştirdiği ilerlemeler sayesinde ulaşılan bu başarı, Kosova’da çoğunluk ve çoğunluk olmayan tüm toplulukların birlikte ulaştığı bir başarı olacaktır. Denetimli bağımsızlık süreci sona erdikten sonra da çoğunlukta olmayan toplulukların, siyasi temsil dahil, her alandaki haklarının korunması Kosova devletinin ve tüm siyasi parti ve grupların işbirliğinde geliştirilmeye devam edileceğine inanıyoruz. Türkiye olarak her alanda olduğu gibi bu konuda da destek olmaya ve Kosova’yı teşvik etmeye devam edeceğiz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile