Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Yeni Başkanını Seçiyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 44. Olağan Genel Kurulu’yla yeni başkanın seçiyor.

Sabah 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi 17.00’da sona erecek ve oy sayımının ardından yeni Başkan ve yönetim belli olacak.
TGC'nin 44. Olağan Genel Kurulu dün başladı.

Kurulun dünkü bölümünde Yönetim Kurulu, Çalışma ve Hesap Raporları ile Denetim Kurulu raporları okunarak görüşüldü.Bugün ise başkan ve yönetim kurulu seçimine geçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Burhan Felek Konferans Salonu’ndaki oy kullanma işlemi saat 10.00’da başladı.

Aidat borcu olan üyeler, borçlarını ödedikten sonra oylarını kullandı. Oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona erecek. Oy sayımının ardından yeni başkan ve yönetim kurulu belli olacak.
İstanbul Valiliği eski Basın Müdürü Nazır Şentürk de oy kullanan isimler arasında yer aldı. Aynı zamanda yönetim kurulu aday listesinde bulunan Şentürk, seçimle ilgili görüşlerini paylaştı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Şentürk, cemiyetin politize olmadan asli görevini yapması gerektiğini vurguladı. Cemiyetin zaman zaman kamuoyunu yanılttığını savunan Şentürk eski yönetimi eleştirdi.

Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu da, seçimin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. Basının önündeki en büyük sorunun baskı ve sansür olduğunu öne süren Dolu, gazeteciliğin onurlu bir şekilde yapılabilmesi için bunların ortadan kalkması gerektiğini dile getirdi. Gazetelerin ve gazetecilerin özgür olması gerektiğinin altını çizen Dolu, “Gazeteler ve gazeteciler ne kadar özgür olursa mensubu bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti de aynı oranda özgün ve bağımsız olur. Ancak baskılan başka şeyler doğurur.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile