Türkiye'nin Dört Bir Yanindan KBB Uzmanlari Samsun'da Bulustu

Türkiye'nin Dört Bir Yanindan KBB Uzmanlari Samsun'da Bulustu

Samsun’da, Türkiye’nin birçok ilinden hekimlerin katildigi "19 Mayis Kulak Burun Bogaz (KBB) Günleri" gerçeklesti.

Medicana International Samsun Hastanesi bünyesinde 19 Mayis KBB Günleri düzenlendi.

Medicana Int. Samsun’da gerçeklestirilen sunuma hastane bünyesinde çalisan doktorlarin yani sira, birçok ilden hekimlerin de yer aldigi toplam toplanti 75 kulak burun bogaz hekimi tarafindan yüz yüze gerçeklestirildi.

Ayrica on-line katilimi da olan toplantiya, yurt içinden yaklasik 500, yurt disindan Azerbaycan, Özbekistan, Kirgizistan, Kazakistan’dan ve diger ülkelerden ise yaklasik 250 KBB uzmani da toplantiya internetten katilim sagladi.

Toplantinin açilis konusmasini Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu yapti. Armutlu, Medicana’nin bilimsel çalismalara öncülük ettigini söyleyerek, katilimcilara basarili bir toplanti dileklerinde bulundu. Alaninda uzman doktorlar tarafindan rinoplasti ameliyati hakkinda yapilan çalismalar hakkinda kapsamli bir sunum gerçeklestirildi.

Ayrica yapilan canli bir ameliyat, sunum yapilan salonda katilimcilara uzaktan baglanti ile canli bir sekilde izletildi. Bu dogrultuda canli cerrahi Doç. Dr. Muhammet Dilber tarafindan gerçeklestirilirken, kurs koordinatörlügünü ise Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut yapti.

“Verimli bir toplanti gerçeklestirdik”

Medicana International Samsun Hastanesinden Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut, "Estetik cerrahi alaninda teknolojik gelismeler hiz kesmeden ilerliyor. Son zamanlarda, rinoplasti yani burun estetigi operasyonlarinda bir devrim yasaniyor: Rinoplasti canli cerrahisi. Geleneksel rinoplasti operasyonlari genellikle cerrahin anatomiye müdahalesini gerektirirken, rinoplasti canli cerrahisi, gerçek zamanli görüntüleme teknolojileri ve özel enstrümanlar kullanarak burun estetigi operasyonunu daha hizli, daha hassas ve daha az invaziv hale getiriyor. Bu toplanti bizim için önemliydi. Çünkü canli ameliyat toplantilari sikintili oluyor. Hastane yönetimi gerçekten çok yardimci oldular. Çok iyi bir organizasyon oldu. Konusmacilarinin tamami bu konuyla uzman olan kisiler. Türkiye’nin her yerinden gelen bu konuyla ugrasan kisiler. Onlara da çok tesekkür ediyorum. Herkes geldi ve çok güzel sunumlar gerçeklestirdi. Operasyonlar da çok güzel, olgu tartismalari da çok verimli oldu. 75 kisi salonda, 750’ye yakin kisi ise on-line olarak katilim sagladi. Verimli bir toplanti oldugunu düsünüyorum. Bundan sonra da devami gelecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile