Türkiye'ye Yeni Bir Ödeme Sistemi Geliyor

Türk yazilimcilarin gelistirdigi, hizli ve kolay alisveris amaciyla üretilen dijital cüzdan uygulamasi Alternatif ile müsteriler, nakit ya da kredi kartina gereksinim duymadan alisveris yapabilecek Macellan Üst Yöneticisi Göktürk Yetim: 'Alternatif, kullanicilar için nakit ve kredi kartinin bir alternatifi olurken, aslinda isletmeler için de bir Süper App oldu. Bu yüzden ismimizi 'Alternatif Süper App' olarak koyduk. Biz sektörü büyütmeye geldik'

Türk yazilimcilarin gelistirdigi, hizli ve kolay alisveris amaciyla üretilen dijital cüzdan uygulamasi Alternatif ile müsteriler, nakit ya da kredi kartina gereksinim duymadan alisveris yapabilecek.

Webrazzi Fintech 2021 Konferansi, Wyndham Grand Istanbul Levent'te hibrit yöntemle bugün basladi. Geçen yil Türkiye'nin en hizli büyüyen 11'inci sirketi olan Macellan'in Üst Yöneticisi (CEO) Göktürk Yetim, yaptigi konusmada Türkiye'nin dijital cüzdan uygulamasi Alternatif hakkinda önemli bilgiler verdi.

Yetim, dijital cüzdan uygulamasi Alternatif’i "nakit ve kredi kartina alternatif bir ödeme sistemi" olarak tanimladi.

Hem ekosisteme hem müsterilere hem de kullanicilara kazandirmayi hedeflediklerini vurgulayan Yetim, "Finans sistemindeki en katma degerli ürünleri alarak Alternatif’i olusturduk. Alternatif, kullanicilar için nakit ve kredi kartinin bir alternatifi olurken aslinda isletmeler için de bir Süper App oldu. Bu yüzden ismimizi 'Alternatif Süper App' olarak koyduk. Biz sektörü büyütmeye geldik." ifadelerini kullandi.

- "Daha çok marka gelecek"

Gökhan Yetim, kart saklama, sanal POS gibi birçok finansal teknoloji ürününü müsterilerle çevrim disi (off-line) olarak bulusturacaklarini belirtti.

Uygulamaya 46 markanin dahil oldugunu, her geçen gün bu sayinin arttiginin altini çizen Yetim, isletmelerin sisteme kaydiyla ilgili su bilgileri verdi:

"Su an bir isletmeyi yaklasik iki hafta içinde bir finteche dönüstürüyoruz. Üye is yeri sihirbazimiz bittiginde bu süre ülke ya da sektör fark etmeksizin bes dakikaya inecek. Hedefimiz dünyaya yayilmak. Uygulamaya üye olmak isteyen sirketlerin yapmasi gereken tek sey çevrim içi (on-line) basvuru."

- Müsteriler nakit ya da kredi kartina gereksinim duymadan alisveris yapabilecek

Verilen bilgiye göre, Alternatif, tüketiciye kolay ve hizli alisverisi vaat ediyor. Apple Store ve Google Play uygulama marketlerinden akilli telefonlara indirilebilen uygulama, müsterilerle onlarca markayi bir araya getiriyor.

Dijital cüzdan olarak tasarlanan uygulama ile müsteriler nakit ya da kredi kartina gereksinim duymadan alisveris yapabilecek. Bunun için dijital cüzdana para yüklemek ve kasada QR kod okutmak yeterli olacak. Alternatif ile markalar müsterilerine yönelik kampanyalar da düzenleyecek.

- 7 yilda 100 milyon liralik deger

Yaptigi yatirimlarla finansal teknoloji sektöründe önemli bir yer edinen Macellan, son ürünü dijital cüzdan uygulamasi Alternatif'le dijital para dünyasina da el atti.

2014 yilinda sifir sermaye ile bir üniversite yemekhanesinde kurulan Macellan, Arsimet, Lagina ve Bulut Filo Yönetimi isimli ürünleriyle 7 yilda 100 milyon TL'lik piyasa degerine ulasti.

Daha önce Türkiye’yi ilk yerli biyometrik imza ürünü olan Lagina ile tanistiran Macellan'in 6 ülkede ofisi ve 160 çalisani bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile