Tutuklu Sanıkların Sorgusuyla Süren Duruşmada Öğle Arası Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davanın ilk duruşmasının dördüncü gün oturumuna öğle arası verildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu 18 sanık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir kısım tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Davaya ilişkin ilk duruşmanın 4. gününde tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

Tutuklu sanık DİSK Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca savunmasında, 1996 yılında İZELMAN'da işçi olarak çalışmaya başladığını, hayatını işçi olarak kazandığını belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık Ömer Devrim Ergin de ifadesinde, sanıklardan Hakan Say'ın organizasyon şirketinde maaşlı olarak çalıştığını, pazarlama ve sponsorluk faaliyetlerinden sorumlu olduğunu, çalıştığı şirketin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ihale alıp almamasının kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Tutuklu sanık Hakan Say ise yaklaşık 20 yıldır bu sektörün içinde yer aldığını aktararak, ihalelere fesat karıştırdığına dair hiçbir delil bulunmadığını, çoğunda adının dahi geçmediğini savundu.

Atılı suçlamaları kabul etmeyen Say, ''Benim suçum sadece ihale şartnamesi alıp ihaleye girmek. 11 aydır cezaevindeyim, inceleme fırsatı buldum, anladığıma göre bu suçlardan 36 yıl gibi bir ceza söz konusu. Bunun ben de yarattığı psikolojik etkiyi düşünebiliyor musunuz-'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından duruşmaya öğle arası verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile