'Ucube” Kaldırılarak Yeri Ağaçlandırılmaya Başladı

'Ucube” Kaldırılarak Yeri Ağaçlandırılmaya Başladı

Kilis’te havuz kavşağına 5 yıl önce yapılan, vatandaşlar tarafından “ucube” olarak adlandırılan anıtın esnaf ve vatandaşların talebi ve isteği üzerine yıkılarak kaldırıldıktan sonra yeri ağaçlandırılmaya başlandı.


23 Ocak 2009 tarihinde Havuz Kavşağı’na yaptırılan anıtın trafikte seyir eden araç sürücüleri ile yayaların görüş açısının kapatması nedeniyle esnaf tarafından “ucube” olarak adlandırılan ve kaldırılması istenen anıt, gelen yoğun talep üzerine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın talimatı ile kaldırıldı.

Kaldırılan anıtın yerinde yapılan ağaç dikme ve düzenleme çalışmalarını izleyen Belediye Başkanı Hasan Kara’ya esnaf teşekkür ederek, anıtın kaldırılmasından memnun olduklarını dile getirdiler. Ağaçlar indirilirken, Belediye Başkanı Hasan Kara jest yaparak toplanan esnafa hangi ağaçları istiyorsanız onu dikelim demesi üzerine vatandaşlar, memnuniyetini dile getirdi.

Anıtın yerinin ağaçlandırılacağı, ışıklandırılmasından, çiçekler dikileceği farklı bir görünüme kavuşacağı öğrenildi.

Belediye Başkanı Hasan Kara’nın incelemesi sırasında Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, Mehmet Akif Yavuzlu ile AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Fen İşleri Müdürü Servet Ramazan, Park ve Bahçe Müdürü Bekir Şahin’de hazır bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile