‘ufka Yolculuk Kültür’ Yarışması

‘ufka Yolculuk Kültür’ Yarışması

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) tarafından kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için Türkiye genelinde düzenlenen ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın Adana etabı gerçekleştirildi.

77 ilde aynı anda gerçekleştirilen sınava Adana’dan bin 168 kişi, Türkiye genelinde ise 87 bin kişi müracaat etti. Diyanet İşleri eski Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’in ‘Büyük İslam İlmihali’ eserinden test usulü yapılan sınav, Adana’da Tepebağ İmam Hatip Lisesi ve Meryem-Abdurrahim Gizer Ortaokulu’da gerçekleştirildi

A ve B kategorilerde gerçekleştirilen yarışmada, görme engelliler için de ayrı kitapçık bastırılarak engellerin ortadan kaldırılması sağlandı. Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Aydın Erdem, sınavın 5 Haziran’da 'ufkayolculuk.com' internet sitesinden açıklanacağını ve ödül töreninin 6 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da Seyhan Kültür Merkezinde yapılacağını belirtti.

Erdem, A ve B kategorilerinin birincilerine olana bin, ikincilere 750, üçüncülere 500 TL para ödülü olduğunu söyledi.

Daha sonra Türkiye genelinde düzenlenecek yarışmanın birincisine Umre, ikincisine dizüstü bilgisayar, üçüncüsüne notebook bilgisayar hediye edileceğini kaydeden Erdem, yarışmada ilk 30’a kadar çeşitli hediyeler verileceğini aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile