UMKE'den Nefes Kesen Tatbikat

UMKE'den Nefes Kesen Tatbikat

Malatya Il Saglik Müdürlügüne bagli Ulusal Medikal ve Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafindan nefes kesen kurtarma tatbikati yapildi.

Arapgir ilçesi Kozluk Çayi mevkiinde 2 gün boyunca gece ve gündüz uygulamali egitimler alan UMKE ekipleri, egitimler sonrasinda senaryo geregi arama ve kurtarma tatbikati gerçeklestirdi. Tatbikatta, trafik kazasinda disariya firlayan yolcularin kurtarilmasi, deprem aninda enkaz altinda kalan vatandaslarin kurtarilmasi ve suda bogulma tehlikesi yasayan vatandasin kurtarilmasi gerçeklestirildi.

Ilk ekip olay yerine gelerek olay mahallinde kaç kisi oldugunu ve vakalarla ilgili komuta merkezine bilgi verdi. Vakalarin öncelik sirasina göre yaralilara UMKE ekipleri sirasiyla müdahale ettiler. Müdahale edildikten sonra hastaneye tasindiktan sonra senaryo geregi hastalar yaralarinin durumuna göre hastanelere sevk edildi. Tatbikat sonrasinda yetkililer, tatbikata katilan görevlilere basari belgesi verdi.

Tatbikata, Arapgir Ilçe Kaymakami Adnan Dogan, Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu, Belediye Baskan Yardimcisi Gürbüz Bulut, AFAD Il Müdürü Mustafa Türker, Ilçe Jandarma ile Ilçe Emniyet Amirligi yetkilileri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile