Ümraniye Belediyesi'nden Yapay Zekâ Ve Inovasyon Hamlesi

Ümraniye Belediyesi'nden Yapay Zekâ Ve Inovasyon Hamlesi

Ümraniye Belediyesi, Istanbul Kalkinma Ajansi’nin katkisiyla ilçenin dört farkli noktasina Yapay Zekâ ve Inovasyon Merkezi kuracak.

Ümraniye Belediyesi tarafindan, Istanbul Kalkinma Ajansi 2021 Yili Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programi’na basvurusu yapilan "Ümraniye Yapay Zekâ ve Inovasyon Merkezi" adli proje Istanbul Kalkinma Ajansi tarafindan basarili bulunarak, desteklenmeye hak kazandi. Bu projeyle 29 yas alti çocuk ve gençlerin yenilikçi odakli yetismesi ve teknoloji girisimcisi olarak Istanbul’un ekonomik yönden kalkinmasina katki saglamasi amaçlaniyor. Gelecegin rekabetçi sektör ve ekonomilerini yakalamak ve öncüsü olabilmek için bugün çocuk ve gençlere 21. yüzyil becerilerinin kazandirilmasi, nitelikli bilgilerle donatilmasi, ar-ge ve yenilik alaninda çalisan insan kaynaginin artirilabilmesinde önemli rolü olan Ümraniye Yapay Zekâ ve Inovasyon Merkezi bölgeye önemli bir katma deger saglayacak.

4 farkli merkezde yüksek teknoloji egitimi

Ümraniye’de kurulacak Yapay Zekâ ve Inovasyon Merkezi’nde 4 adet atölye ve bir tane de Proje ve Prototipleme Gelistirme Fablab’i olusturulacak. Bu atölyelerde 21. yüzyil becerilerine yönelik STEAM egitim modeliyle: bilim, teknoloji, sanat ve matematik, mühendislik ve yeni nesil bilim standartlarini referans alan egitimler düzenlenecek. Sabahattin Zaim Gençlik Kültür ve Egitim Merkezi (merkez bina), Necip Fazil Kültür Merkezi (atölye), Nihat Sami Banarli Ortaokulu (atölye) ve Zübeyde Hanim Ortaokulu’nda (atölye) kurulacak olan Ümraniye Yapay Zekâ ve Inovasyon Merkezi’nde yaklasik 5 bin çocuk ve gence ulasilmasi hedefleniyor.

Proje kapsaminda kurulacak olan atölyelerde: robotik, kodlama ve insansiz hava araci, yapay zekâ, ros ve otonom sistemler, 3D tasarim ve ürün gelistirme, nesnelerin interneti ve açik kaynak sistemler atölyesi, sanal gerçeklik ve oyun gelistirme atölyesi, prototipleme ve proje gelistirme fablab çalismalari yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile