Umut Derneği‘nden İhtiyaç Sahibi Öğrenciler Yararına Kermes

Yozgat`ta faaliyet gösteren Umut Eğitimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Yozgat`ta faaliyet gösteren Umut Eğitimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi. Kermesin açılış kurdelesini Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün eşi Sevim Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir,Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer ve Dernek Başkanı Leyla Kamanlı birlikte kesti.

Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir, İlahiyatçı ve eğitimci yazar Mahir Şahin, Umut Derneği Başkanı Leyla Kamanlı, YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen kermes Saat Kulesi yanı Eski Kaplı Çarşıda 10 gün açık kalacak.

Yozgat`ta `Umutsuzların umudu` sloganıyla faaliyetini sürdüren Umut Derneği, maddi durumu iyi olmayan özellikle üniversitede okuyan kız öğrenciler yararına kermes düzenledi. Yozgatlı ev hanımlarının hazırladığı yöresel yemeklerin, tatlıların, el işi ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu kermesin açılış sonrasında bir açıklama yapan Vali Şentürk’ün eşi Sevim Şentürk,"Umut Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz yararına düzenlenen bu kermesimiz, eğitime bu yönde katı sağlıyor. Ben dernek başkanına ve üyelerine eğitime verdikleri bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer’de Umut Derneği`nin faaliyetlerini takdir ettiğini belirterek, "Umutsuzların umudu sloganıyla kurulan derneğin başarılı çalışmaları herkes tarafından bilinmektedir. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Başarılı çalışmalarının devam etmesini temenni ediyorum. Tüm halkımızı da kermese davet ediyorum." diye konuştu.

Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Kamanlı da konuşmasında amaçlarının Atatürk`ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için eğitim ve öğretim gören öğrencilere sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Kamanlı, "Yozgatlı ev hanımlarının günlerdir hazırladığı el emeği göz nuru tatlı, börek pasta çeşitleri, el işi ve hediyelik eşyaları burada satıp maddi durumu iyi olmayan özellikle de üniversitede okuyan kız öğrencilerimize veriyoruz. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Biz de dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye düzenlediğimiz etkinliklerle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kermesimiz 10 gün açık olacak halkımızı kermesimize bekliyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile