Vatandaşların yardım paketlerini ve nakdi yardımlarını önceden isimleri belirlenen ailelere ulaştırdıklarını söyleyen Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Doğan, maddi durumu iyi olan ailelere seslenerek, fakir insanlara yardım etmelerini istedi.
Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Doğan, “O günden bu güne derneğimizde görevli olan arkadaşlarımız aynı şevkle çalışmalarına devam etmekteler. 8 yıllık zaman diliminde imkanı olan ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü olmuştuk, oluşturmaya da devam ediyoruz. O insanlara faydalı olmak için gönüllü olduk. Birilerinin mutlu olduğunu görmek bizim için en büyük kazanç. Ayrıca devletin sunmuş olduğu imkanlarla insanları buluşturup, çaresizliklerine çare oluyoruz. Dul ve yetimlere, fakirlere yaptığımız ziyaretlerde bu vatandaşların aynı zamanda devletin imkanlarından da haberdar olmadığını müşahede ediyoruz. Yaşlılık maaşı, yetim öğrencilere, dullara, hasta yakınına verilen paralar, SODES’in yardımları gibi imkanlarla onları buluşturup bu imkanlardan yararlanmalarını sağlıyoruz. Geçmiş Ramazanlarda her akşam bin kişiye iftar yemeği veriyorduk. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın katkılarıyla bu insanların sorunlarını gideriyorduk. Tabi bu yapılanlar bir fedakarlık gerektirmiyor. Çünkü fakirlik Allahtan geliyor. Dernek olarak 8 yılda insanlarımızın ne kadar yardım sever olduklarını görerek, kardeş bir aile olarak sürekli o insanların yardım yapmalarının ulaşmasında köprü olduk. Çoğu zaman mağdur olan insanlarla ağladığımız da oldu. Çaresizleri mutlu görmek, onların derdine çare olmak bizi de mutlu ediyor. Bu işi yaparken, rabbimizin rızasına mazhar olmak için gayret ediyoruz. Mübarek Ramazan ayı içerisinde maddi imkanları olmayan insanlara ulaşmak, bir köprü vazifesi görmek üzere yardım talebinde bulunmak isteyen insanlarımız Yavuz Selim Mahallesi 628. Sokak. No:1 adresinden veya 0416 216 41 21 ile 0506 510 77 10 numaralı hatlarından, Halk Bankası Hesap 16000139 numaralı hesaplardan bizlere ulaşabilirler” şeklinde konuştu.
Umut Işığı Ramazan’da Yardım Elini Uzatıyor
Adıyaman’da 2005 yılından bu yana maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım elini uzatan Adıyaman Umut Işığı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayı münasebetiyle yardıma muhtaç ailelere gıda, giyim ve nakdi yardım yapıyor.



















