Üniversite ve İşkur’dan İş Garantili İşbirliği

Üniversite ve İşkur’dan İş Garantili İşbirliği

Türkiye’de ilk defa 16 ilde ve 3 bin 500 kursiyerin eş zamanlı eğitiminin planlandığı kurs kapsamında, İzmir`de 290 kişinin kaydedildiği bildirildi.


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İşkur (İŞ-KUR) işbirliğiyle düzenlenen `İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimi` programı, DEÜ Senato Salonu’nda yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı.

DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) koordinasyonunda gerçekleşen kursta iş hukuku, çevre mevzuatı, kalite, iletişim, iş görüşmesi, özgeçmiş hazırlama, danışman-danışan görüşmesi, iş yeri ziyaretleri, kariyer yönetimi, meslek standartları, görüşme raporu hazırlama ve danışan eleştirme gibi toplam 55 konuda eğitim veriliyor.

İşkur İzmir İl Müdürü Boyacıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapılan duyurular yoluyla seçilen 3 bin 500 kursiyerin 2 bininin çalışma hayatına atılacağını, 2012 yıl içerisinde de 2 bin kişinin daha kurs yoluyla istihdam edilmesinin planlandığını belirtti. Amaçlarının, 15-20 kişiye bir danışman verilerek, iş hayatına atılan öğrencilerin bir yıl süreyle takibinin yapılması ve iş hayatında yaşadığı sıkıntılarda destek olunması olduğunu ifade eden Boyacıoğlu, özel istihdam kurumları ile işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İzmir Meslek Yüksekokulu ile Eğitim Fakültesi’nde görevli toplam 55 akademisyenin verdiği kursun sonunda, Aralık 2011’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin gerçekleştireceği teorik uygulama sınavlarının ardından “İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi” alan 2 bin kursiyerin istihdam edileceği açıklandı.

Toplantıya; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İŞKUR İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Emin Dank, İŞKUR Konak Şube Müdürü Saadet Figen Özdemir katıldı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile