Üremeye Yardimci Tedavi Merkezi 230 Aileye Umut Oldu

Üremeye Yardimci Tedavi Merkezi 230 Aileye Umut Oldu

Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde hizmet veren Üremeye Yardimci Tedavi Merkezi kuruldugu Nisan ayindan bugüne kadar 230 aileye umut oldu.

Karadeniz Bölgesi’nin kamu saglik tesislerindeki en büyük Üremeye Yardimci Tedavi Merkezi, Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde 2024 yilinin Nisan ayinda hizmete girdi. Hizmete girdigi günden bugüne kadar 2 bin 300 kisi merkeze tedavi olmak için basvurdu. Merkez su ana kadar çocuk sahibi olmak isteyen 230 aileye umut olmayi basardi. 3 yatakli, bünyesinde Embriyoloji ve Androloji Laboratuvari, TESE Odasi, 2 ameliyathane, 2 poliklinik odasi, klinik destek ve bekleme alanlarini bulunduran merkez hizmet vermeye devam ediyor.

"Bebek sahibi olmanin hayalini kuran ailelerimizin mutluluklarina ortak olmak istiyoruz"

Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ümit Çalli, “Ileri teknoloji ve donanima sahip, fiziki büyüklügü ile Karadeniz Bölgesi’nin kamu saglik tesislerindeki en büyük üremeye yardimci tedavi merkezi hastanemiz bünyesinde nisan ayinda faaliyete baslamisti. Saglik Bakanligi’na bagli 24 merkezden biri olarak faaliyetimize devam etmekteyiz. Açildigi günden itibaren önemli sayida taleple karsilastik. Bu taleplerin yaklasik 230’una islem gerçeklestirildi.

Embriyo transferi yaptigimiz ve embriyo transfer sürecine getirdigimiz birçok basvurumuz var. En büyük temennimiz saglayacagimiz basarili sonuçlarla bebek sahibi olmanin hayalini kuran ailelerimize yapabilecegimiz hizmetlerle mutluluklarina ortak olmaktir” dedi.



"Yüz güldürüyoruz"

Üremeye Yardimci Tedavi Merkezi Sorumlusu Kadin ve Dogum Hastaliklari Uzm. Dr. Sükran Esra Kayki, "Merkez açilali 4 ay oldu ve 2 bin 300’ü geçen hasta sayimiz oldu. Merkezimize sosyal güvencesi olan veya olmayan bütün hastalarimiz basvurabiliyor. Tüp bebek tedavisinde veya asilama tedavisinde belirli kriterleri saglayan hastalarimizda raporlu ise çok düsük bir ücretle, raporsuz ise ücretli tedavi yapabiliyoruz. Asilama kriterlerini karsilayan hastalarimiz öncelikle asilama ile tedavi etmeye çalisiyoruz. Çok kolay bir yöntem hastaya da bir yükü olmuyor. Eger ki asilama tedavisi ile basarili olamayan bir hasta ise bunlari tüp bebek tedavisine aliyoruz. Belirli saglik kriterlerini: yas durumu ve belirli prim gününü ödemis hastalarimizin eger kriterleri tamam ise onlara saglik raporu çikariyoruz. Böylelikle tüp bebek tedavisinin çok büyük bir kismini ücretsiz olarak yapabiliyoruz. Tüp bebek tedavisi bizim için 10 – 12 günlük bir tedavi süresini kapsiyor. Embriyoloji Laboratuvari ile birlikte çalisiyoruz ve yüz güldürüyoruz. Vatandas bize direk basvurabiliyor. Herhangi bir randevu alma telasi olmadan, tibbi durumun el verdigi günde bize direk basvurabiliyor" diye konustu.

Laboratuvar Sorumlusu Histoloji ve Embriyoloji Uzmani Dr. Kenan Demir ise, "Laboratuvarimizda en son teknoloji cihazlar bulunuyor. En kaliteli malzemeleri kullaniyoruz. Burada çalisma alanimiz çok büyüktür. Suan Karadeniz Bölgesi’nde en büyük yer bize aittir. Bunun faydasini çalisirken görüyoruz” seklinde konustu.



Hastalar hizmetten memnun

Merkezin ilk hastalarindan olan Arzu Akgül Demirer, "Bu merkez 5 ay önce açildi ve ilk hastalarinda biriyim. Merkezimizden çok memnun kaldim. Hizmetinden ve imkanlarindan çok memnun kaldim. Yaklasik 6 yildir çocuk sahibi olmak istiyorduk. Burada ilk seferde basariyi elde ettik. Buranin ilk hastasi, ilk basarili hastasiyim. Ikiz gebeyim” ifadelerini kullandi.

Hasta Özlem Özkal, "Tüpleri olmayan bir kadindim. Dis gebelikten dolayi tüplerim alinmisti. Buraya doktorum yönlendirdi. 34 yasinda anne olayim istedim. Normalde 2 çocuk dogurmustum. Insallah saglikla gelir" açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile