Uzmandan Önemli Uyari Açiklamasi Denizde Ve Havuzda Yüzdükten Sonra Temiz Suyla Dus Saglik Için Önem Arz Ediyor

Uzmandan Önemli Uyari Açiklamasi Denizde Ve Havuzda Yüzdükten Sonra Temiz Suyla Dus Saglik Için Önem Arz Ediyor

Hatay’in Iskenderun ilçesinde görevli Doç. Dr. Doktor Akin Çam, yaz aylarinda siklikla görülen ishal vakalarina karsi vatandaslarin hijyen kurallarina dikkat etmesi gerektigini söyledi.

Yaz ayinin gelmesiyle toplumda siklikla görülmeye baslanan ishal vakalari vatandaslarin sagligini tehdit etmeye devam ediyor. Iskenderun ilçesinde özel bir hastanede görevli Iç Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Akin Çam, ishal vakalarina karsi vatandaslara önemli uyarilarda bulundu. El hijyenine ve gida tüketiminde hijyene önem verilmesi gerektigini belirten uzman doktor, denizde ve havuzda yüzdükten sonra temiz su ile dus almanin önemine dikkat çekti.

Iç Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Akin Çam, yaz aylarinda siklikla yasanan ishal vakalarina karsi alinmasi gereken önlemlerden bahsederek, “Yaz döneminde bizim çok karsilastigimiz sorunlardan biri ishaller. Tabii önemli nedeni de yaz döneminde, yaz sicaklari buna yol açan mikroplarin çogalmasi için uygun bir ortam olusturuyor. Bu yüzden yaz döneminde ishal vakalariyla çok sik karsilasiyoruz. Ishal vakalarina önlem olarak sunlar yapilabilir; önemli sorun su ve gida hijyeninden kaynaklanan problemlerden olusuyor. Özellikle seyahatlerde yeme, içme konusunda hijyenden temizliginden emin olmadigimiz ürünleri tüketmememizde fayda var. Evde ya da disarida bir sey yedigimiz zaman yine ayni sekilde taze sebze ve meyvelerin hijyeninden temizliginden emin olmamiz gerekiyor. Bekletilmis gidalardan, bekletilmis yemeklerden tüketmemiz özellikle tekrar isitilmis yemekler önemli bir sorun buna da dikkat etmemiz gerekiyor. Temizliginden ve hijyeninden emin olmadigimiz sulari tüketmememiz daha çok kapali su kullanmamizda fayda var. Ayrica yaz döneminde girdigimiz havuzlar ve denizlerde de temizliginden emin degilsek mümkünse girmememiz de fayda var. Yani söyle denizde ve havuzda yüzdükten sonra temiz güzel bir dus almak gerekir ama sikayetler semptomlar basladigi zaman, erken dönemde hastaneye basvurup bir medikal yardim almakta fayda var diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile